Skip to main content
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πισπιρίγκου: Δεν θα συνενωθούν οι δικογραφίες για τον θάνατο και των 3 παιδιών

Image
ρούλα πισπιρίγκου
 clock 08:43 | 01/10/2022
writer icon newsroom ekriti.gr

Δεν έγινε δεκτό το αίτημα της Ρούλας Πισπιρίγκου για τη συνένωση των δύο δικογραφιών σχετικά με τον θάνατο και των τριών παιδιών της.

Οι δικαστές του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών με βούλευμά τους έκριναν ότι οι δύο δικογραφίες αφορούν σε διαφορετικό δικονομικό στάδιο.

Η πρώτη, που αφορά στον θάνατο της Τζωρτζίνας, έχει ήδη διαβιβαστεί στο συμβούλιο για την έκδοση βουλεύματος μετά την πρόταση του εισαγγελέα, ενώ η δεύτερη, για τον θάνατο της Μαλένας και της Ίριδας, βρίσκεται στο στάδιο της εξέτασης μαρτύρων.

Τι υποστήριζε στο αίτημά της η Ρούλα Πισπιρίγκου

Στο αίτημά της η 33χρονη υποστήριζε ότι η συνένωση των δύο δικογραφιών «θα συντελέσει στην πληρέστερη διερεύνηση της υπόθεσης και στην αποτελεσματικότητα της υπερασπίσεώς μου, αφού οι υπερασπιστικές μου θέσεις και τα αποδεικτικά στοιχεία που θα εισφέρω, κατατείνουν όχι μόνο στην αντίκρουση κάθε κατηγορίας ξεχωριστά αλλά και στη συνολική υπεράσπισή μου έναντι όλων των κατηγοριών, ενώ αντίθετα η διατήρηση και η πρόοδος ξεχωριστών δικογραφιών προσβάλλει εν τοις πράγμασι το τεκμήριο της αθωότητάς μου, διότι δημιουργεί κλίμα προκατάληψης εις βάρος μου, το οποίο δεν θα μπορώ να αντιμετωπίσω, αφού επί ξεχωριστών δικογραφιών οι κρίνοντες τα αδικήματα της μίας δικογραφίας αδυνατούν δικονομικά να εξετάσουν τα αδικήματα της άλλης και τα στοιχεία που εισφέρω προς αντίκρουσή τους και δεν μπορούν να σχηματίσουν ακριβή συνολική εικόνα. Επειδή υπάρχει κίνδυνος, αν διεξαχθούν δύο διαφορετικά Μικτά Ορκωτά Δικαστήρια, να οδηγηθούν σε αντιφατικές κρίσεις, με αποτέλεσμα να μην προφυλάσσονται τα δικαιώματα μου».

Τελικά, το συμβούλιο πλημμελειοδικών δεν έκανε δεκτό το αίτημα της Ρούλας Πισπιρίγκου και εάν τελικά αποφασιστεί η κατηγορούμενη να παραπεμφθεί στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για τους θανάτους και των τριών κοριτσιών, τότε θα υπάρξουν δύο ξεχωριστές δίκες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηράκλειο: Νέο τροχαίο ατύχημα - Τραυματίστηκε σοβαρά οδηγός μηχανής

Δήμος Ηρακλείου - Κτηματολόγιο: Έκκληση στους πολίτες για να διασφαλίσουν τις περιουσίες τους

Ηράκλειο: Η σύλληψη για τα ναρκωτικά και το ...φοβερό παρελθόν του πατέρα

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis