Skip to main content
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πήγε στο νοσοκομείο να γεννήσει και δεν υπήρχε αναισθησιολόγος – Η δραματική αεροδιακομιδή

Image
έγκυος
 clock 09:34 | 05/04/2023
writer icon newsroom ekriti.gr

Δραματικές στιγμές έζησε νεαρή έγκυος στη Λέρο λόγω έλλειψης αναισθησιολόγου.

Η 28χρονη πήγε στο νοσοκομείο της Λέρου να γεννήσει με προγραμματισμένη καισαρική αλλά προς έκπληξή της έμαθε πως η μοναδική αναισθησιολόγος του νησιού έλειπε σε άδεια.

«Περισσότερο αγχωθήκαμε γιατί έπρεπε να βρούμε μια λύση», λέει ο σύζυγός της ο οποίος, μαζί με τον πατέρα της, περιέγραψαν στο Mega και την εκπομπή «Live News» το πώς καταστρώθηκε έκτακτη αεροδιακομιδή ώστε η εγκυμονούσα να φτάσει εγκαίρως στην Κάλυμνο πριν κινδυνεύσει η ίδια αλλά και το μωρό που κυοφορούσε.

«Να σας πω κάτι; Ο μαιευτήρας και ο πατέρας του παιδιού πήγαν με βάρκα, που ταΐζει ιχθυοκαλλιέργεια στην Κάλυμνο. Το καταλαβαίνετε; Γι’ αυτό σας λέω τριτοκοσμική χώρα είμαστε», σημειώνει ο πατέρας της.

Ήταν πρωί Κυριακής και η 28χρονη μετέβη στο νοσοκομείο για να φέρει στον κόσμο το δεύτερο παιδί της με προγραμματισμένο ραντεβού, ωστόσο έμαθε ότι απουσιάζει με άδεια η αναισθησιολόγος.

«Κατά τύχη είχε έρθει ένα ελικόπτερο για άλλη διακομιδή μεταναστών από Λέρο προς τη Ρόδο και παρακαλέσαμε, να ’ναι καλά ο γιατρός του ΕΚΑΒ και ο γυναικολόγος μας με τον μαιευτήρα, οργανώσανε το νοσοκομείο της Καλύμνου και μας περίμενε και το άφησε το περιστατικό, την κόρη μου, στην Κάλυμνο και μετά συνέχισε για τη Ρόδο», λέει ο πατέρας της εγκύου.

Κι αφού κανονίστηκε η αεροδιακομιδή, έμαθαν πως δεν υπάρχει ασθενοφόρο να μεταφέρει την έγκυο στο ελικοδρόμιο.

«Το χειρότερο; Τυγχάνει να είμαι μέσα και να μην έχουμε ασθενοφόρο δεύτερο να μεταφέρει το παιδί μου. Και το μετέφερα με το ιδιωτικό μου όχημα. Με περίμενε ο γιατρός του ΕΚΑΒ να πάω το παιδί μου. Το καταλαβαίνετε; Τι περάσαμε, τι ψυχολογικό».

«Το ένα ασθενοφόρο είχε πάει σε έκτακτο περιστατικό. Υπάρχει δεύτερο αλλά δεν υπάρχει πλήρωμα να το οδηγήσει», λέει από την πλευρά του ο δήμαρχος του νησιού, Μιχάλης Κόλιας.

Σημειώνεται πως το μωρό παραμένει σε θερμοκοιτίδα και τόσο το ίδιο όσο και η μητέρα του χαίρουν άκρας υγείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στα επείγοντα αγοράκι 4,5 ετών - Κατάπιε μεταλλικό πιόνι από επιτραπέζιο παιχνίδι

Σημείωμα μητροκτόνου: «Συγγνώμη, δεν άντεχα άλλο τα ψυχολογικά προβλήματα της μητέρας μου»

Φρίκη: Νεκρό μωρό βρέθηκε κάτω από κρεβάτι - Είχε πεθάνει από ασιτία

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis