Skip to main content
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συγκλονίζει η μάνα - “Αντέχω μέχρι να την αποχαιρετήσω…το μετά αβέβαιο”

Image
Η μάνα στη Πάτρα που έχασε τα τρία παιδιά της
 clock 12:36 | 02/02/2022
writer icon newsroom ekriti.gr

Συγκλόνισε το πανελλήνιο, το γεγονός με τον θάνατο της μικρής 9χρονης Τζωρτζίνας η οποία έφυγε αργά το βράδυ της Τρίτης με τα αίτια της ανακοπής καρδιάς να είναι ακόμα αδιευκρίνιστα. Συνεπώς αναμένονται τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων τα οποία ίσως και να φωτίσουν λίγο περισσότερο την υπόθεση του θανάτου του νεαρού κοριτσιού.

Ραγίζει τις καρδιές όλων η μάνα που μέσα σε τρία χρόνια έχασε και τις τρεις κόρες της. Ωστόσο να αναφερθεί ότι ο θάνατος των τριών παιδιών προήλθε από διαφορετικά αίτια. Στο πλευρό της μάνας πάντα ο σύζυγος της, Μάνος Δασκαλάκης, οι γονείς και συγγενείς τους και φυσικά όλη η Πάτρα.

Το “ύστατο χαίρε” σήμερα προς την μικρή Τζωρτζίνα από όλα τα αγαπημένα της πρόσωπα. Σύμφωνα με πληροφορίες η κηδείας της θα γίνει στον Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου Πατρών και η ταφή στο Κοιμητήριο Συχαινών.

Τεράστιο το δράμα της οικογένειας με τους θανάτους των τριών μελών της οικογένειας μέσα σε τρία χρόνια, να βυθίζουν τους ανθρώπους τους στο πένθος. Όπως ενημέρωσε η μητέρα των κοριτσιών Ρούλα Πισπιρίγγου, η Μαλένα «έφυγε» από τη ζωή το 2019 από ηπατική ανεπάρκεια σε ηλικία μόλις 3,5 ετών ενώ η Ίριδα μόλις 6 μηνών το 2020 από σπάνια νόσο φλεβοκόμβου εξ γενετής.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η νόσος του φλεβοκόμβου περιλαμβάνει διάφορες παθολογικές καταστάσεις που αφορούν τη δημιουργία του ηλεκτρικού ρεύματος (των διαδοχικών εκπολώσεων- επαναπολώσεων) στον φλεβόκομβο και την εξάπλωση του στους κόλπους της καρδιάς. Για να συσταλεί και να εκτοξεύσει το αίμα ο καρδιακός μυς, πρέπει να διεγερθεί από ηλεκτρικό ρεύμα. Το ηλεκτρικό ρεύμα, η καρδιά το παράγει μόνη της, στον φλεβόκομβο (ειδικά κύτταρα που εκπολώνονται- επαναπολώνονται αυτόματα) που βρίσκεται στον δεξιό κόλπο. Η περίπτωση θανάτου από αυτή τη νόσο είναι εξαιρετικά σπάνια.

Η οικογένεια ζήτησε να γίνουν καταθέσεις υπέρ του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Καρκίνο «Φλόγα» και στην εκκλησία θα υπάρχει κουτί του Συλλόγου ώστε να ρίχνει ο καθένας ό,τι επιθυμεί.

Διαβάστε επίσης: 

Τζανάκης: Αυτοί είναι οι τέσσερις λόγοι για την αύξηση των θανάτων από κορωνοϊό στην Ελλάδα

Κρήτη - κορωνοϊός: Πόσοι νοσηλεύονται σήμερα - Η κατάσταση στις ΜΕΘ

Φθιώτιδα: Σοκ με τον συγγραφέα που βρέθηκε νεκρός στο κτήμα του

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis