Skip to main content
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πατέρας Καρολάιν για Μπάμπη Αναγνωστόπουλο: Η φυλακή θα λυγίσει αυτό το απεχθές πλάσμα

Image
Μπάμπης Αναγνωστόπουλος
 clock 12:21 | 17/05/2022
writer icon newsroom ekriti.gr

Η οικογένεια της Καρολάιν Κράουτς δηλώνει ανακουφισμένη από την έκβαση της δίκης του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, ο οποίος καταδικάστηκε εχθές σε ισόβια και επιπλέον κάθειρξη 11 ετών και 6 μηνών για τη δολοφονία της 20χρονης, τη θανάτωση του σκύλου της οικογένειας αλλά και για τα άλλα δυο πλημμελήματα που του αποδόθηκαν (ψευδή κατάθεση κατ΄ εξακολούθηση και ψευδή καταγγελία).

Σύμφωνα με την Daily Mail, ο πατέρας της αδικοχαμένης κοπέλας προέβλεψε ότι ο 34χρονος πιλότος θα «λυγίσει» μέσα στη φυλακή και τόνισε ότι δεν θα επιτρέψει στον άνδρα που σκότωσε την Καρολάιν μπροστά στα μάτια της κορούλας τους να ξαναδεί ποτέ τη μικρή Λυδία.

«Καμία ποινή φυλάκισης δεν μπορεί να ξαναφέρει πίσω την όμορφη κόρη μου, αλλά είμαι ικανοποιημένος που το δικαστήριο δεν πίστεψε τις χυδαίες ανοησίες που ισχυρίστηκε κατά την κατάθεσή του. Επιπλέον, με ικανοποιεί η γνώση ότι πρόκειται να εκτίσει την ποινή του στον Κορυδαλλό, την πιο σκληρή φυλακή στην Ελλάδα, που έχει ένα από τα χειρότερα συστήματα φυλακών της Ευρώπης... Όταν τελικά ολοκληρώσει την ποινή του - και πολλοί πιστεύουν ότι δεν θα είναι ζωντανός μέχρι τότε - θα είναι ένας άνθρωπος αλλαγμένος, κατεστραμμένος, πολύ μεγαλύτερος από την πραγματική του ηλικία... Τώρα που η μοίρα του έχει γραφτεί, η Σούζαν και εγώ μπορούμε να προχωρήσουμε. Σκοπεύω να αλλάξω το επώνυμο της Λυδίας ώστε να πάρει αυτό της μητέρας της και να μην τη συνδέει κανείς με αυτό το απεχθές πλάσμα... Θα διασφαλίσω ότι δεν θα ξαναδεί ποτέ την κόρη του ούτε θα έχει την παραμικρή επαφή μαζί της».

«Νομίζω ήταν μια ιστορική δίκη. Η Καρολάιν έγινε γυναίκα σύμβολο στον αγώνα κατά της βίας κατά των γυναικών» δήλωσε ο συνήγορος πολιτικής αγωγής Αθανάσιος Χαρμάνης, μετά την ολοκλήρωση του δικαστηρίου που έκρινε ένοχο χωρίς ελαφρυντικά τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο και του επέβαλε την ποινή της ισόβιας κάθειρξης συν 11,6 χρόνια για τα υπόλοιπα αδικήματα.

Κάνοντας λόγο για δίκαιη απόφαση, ο κ. Χαρμάνης ανέφερε ότι «για την πραγμάτωση του σκοπού του ο κατηγορούμενος για 402 δευτερόλεπτα, -λέγαμε στην αρχή για 5,5 λεπτά, είναι 6 λεπτά και 42 δευτερόλεπτα- που στα χέρια του ψυχορραγούσε η “γυναίκα της ζωής του”, όπως έλεγε, πλην όμως δεν υπαναχώρησε ούτε μία στιγμή».

«Έγινε μία δίκη υψηλοτάτου επιπέδου» είπε ο κ. Χαρμάνης προσθέτοντας ότι το προεδρείο «δεν επέτρεψε στον κατηγορούμενο να συνεχίσει την παραπλάνηση που επιχειρούσε επί 37 ημέρες συν 5-6 στις συνεδριάσεις του δικαστηρίου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αυτοκτονία μαθητή: Θύμα bullying ή επικίνδυνου διαδικτυακού παιχνιδιού;

ΥΠΑ: Στα ύψη η κίνηση στα αεροδρόμια - Αύξηση 1.179,8% τον Απρίλιο στις αφίξεις εξωτερικού

Φρικτός θάνατος άστεγου που διαμελίστηκε σε κάδο πολτοποίησης απορριμμάτων

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis