Skip to main content
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πανικός σε λύκειο: Μαθητές πέταξαν καπνογόνα και κυνήγησαν καθηγητή

ΕΠΑΛ  ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
 clock 12:53 | 13/01/2023
writer icon newsroom ekriti.gr

Ένταση σημειώθηκε χθες, Πέμπτη12 Ιανουαρίου, στο 2ο Επαγγελματικό Λύκειο της Πάτρας, στο σχολικό συγκρότημα της Αγίας Σοφίας.

Όπως αναφέρει η τοπική ιστοσελίδα pelop.gr, περισσότεροι από δέκα μαθητές της Γ’ Λυκείου του ΕΠΑΛ έφθασαν στο σημείο να κυνηγούν καθηγητή στο σχολείο.

Το περιστατικό συνέβη μπροστά στα έντρομα μάτια συμμαθητών τους – μεταξύ αυτών και μικρότερων τάξεων, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως κάποιοι χτύπησαν τον εκπαιδευτικό.

Επίσης, μαθητές άναψαν καπνογόνα μέσα στις τάξεις, με το σχολείο να… «κατακοκκινίζει» και η ατμόσφαιρα να μοιάζει «πολεμική».

Μάλιστα, κάποιο μαθητές μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, καθώς παρουσίασαν αναπνευστικά προβλήματα.

Τι ισχυρίζεται η διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Η εφημερίδα «Πελοπόννησος» απευθύνθηκε στη διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, Ευγενία Πιερρή, η οποία είχε ενημερωθεί για το συμβάν, από τις διευθύνσεις των σχολείων. «Οι δύο διευθυντές με ενημέρωσαν ότι ακούστηκε ένας κρότος. Αμέσως έλαβαν τα προβλεπόμενα μέτρα για την ασφάλεια των μαθητών και ενήργησαν σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται σε μία κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Παράλληλα ενημέρωσαν την Αστυνομία», είπε.

Στο ερώτημα εάν υπήρξαν τραυματισμοί, η κυρία Πιερρή απάντησε «δεν μου αναφέρθηκε κάτι τέτοιο από τις διευθύνσεις των σχολείων» και πρόσθεσε: «Η Αστυνομία θα κάνει την εργασία της κι εμείς τη δική μας. Θα πάρουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα. Είναι ανεπίτρεπτο να γίνονται τέτοια πράγματα μέσα σε σχολικές κοινότητες. Οσοι δεν θέλουν να πάνε σχολείο, να μην πάνε. Οσοι όμως πάνε, θα σέβονται τον χώρο. Το σχολείο είναι ιερό και θα το προστατεύσουμε με κάθε τρόπο και μέσο». 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βουτιά θανάτου για μία γυναίκα: Έπεσε από το δεύτερο όροφο πολυκατοικίας

Κορωνοϊός: Αυξάνονται οι τιμές σε self test, rapid test και μοριακά

Σχολεία: Ποια αργία καταργήθηκε - Πότε «πέφτει» το επόμενο τριήμερο

 

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis