Skip to main content
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οι Έλληνες του κρουαζιερόπλοιου Diamond Princes μιλούν για την πλωτή τους «φυλακή»

Image
κρουαζιερόπλοιο Diamond Princes
 clock 14:44 | 17/02/2020
writer icon newsroom ekriti.gr

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται ενδεχομένως να επαναπατριστούν οι δύο Έλληνες οι οποίοι είναι εγκλωβισμένοι στο πλοίο Diamond Princess, όπως ανέφερε o κ. Κικίλιας.

Το κρουαζιερόπλοιο που βρίσκεται σε καραντίνα έχει μετατραπεί σε πλωτή «φυλακή» για τους 3.700 επιβάτες μετά το ξέσπασμα του κοροναϊού στο εσωτερικό του.

Όπως ανέφερε ο Μάθιου Σμιθ, ο ελληνοαμερικάνος επιβάτης που βρίσκεται στο κρουαζιερόπλοιο μαζί με τη σύζυγό του περνούν όλη τη μέρα κλεισμένοι στην καμπίνα τους ενώ λίγες φορές βγαίνουν στο μπαλκονάκι. Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο κ. Σμιθ τόνισε ότι «με το πέρας της 14ης μέρας και αν είναι αρνητικά τα αποτελέσματα των εξετάσεων για τον ιό, ελπίζουμε τουλάχιστον τότε να μπορέσουμε να φύγουμε».

Το ζευγάρι των ελληνοαμερικάνων δεν έχει ελεγχθεί για τον κορωναϊό αλλά ήδη έχουν βρεθεί θετικοί πάνω από 350 άνθρωποι που έχουν κάνει το τεστ.

«Μέχρι στιγμής δεν μας έχουν ελέγξει για τον ιό. Όλα είναι πιθανά, όμως δεδομένης της αλληλεπίδρασης που έχουμε με άλλους ανθρώπους στη διάρκεια της κρουαζιέρας και δεδομένης απομόνωσης λόγω καραντίνας, είμαστε σχεδόν σίγουροι ότι δεν έχουμε προσβληθεί» ανέφερε ο κ. Σμιθ.

Πώς περνούν την ώρα τους με τη σύζυγό του κλεισμένοι όλη την ημέρα στην καμπίνα του κρουαζιερόπλοιου; «Μας λένε: "Μην βγείτε από την καμπίνα σας". Βλέπουμε τα μέλη του πληρώματος που μας φέρνουν το φαγητό και άλλα πράγματα. Μερικές φορές μπορούμε να βγούμε στο μπαλκόνι μας και υπάρχουν κάποιοι άλλοι στα δικά τους μπαλκόνια, αλλά δεν μπορούμε να έρθουμε σε επαφή μαζί τους», είπε ο κ. Σμιθ.

Προσπάθειες επαναπατρισμού

Για την επιχείρηση επαναπατρισμού των δύο Ελλήνων που βρίσκονται σε κρουαζιερόπλοιο μίλησε την Κυριακή στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ο υπουργός Υγείας Β. Κικίλιας. 

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Ήδη συντονίζουμε και οργανώνουμε μία επιχείρηση επαναπατρισμού τους, ενδεχομένως για την επόμενη εβδομάδα, σε συνεργασία με το υπουργείο Εξωτερικών και όλους τους συναρμόδιους φορείς».

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis