Skip to main content
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νοσοκομεία - Κορωνοϊός: Ιστορίες με ηλικιωμένους που "ραγίζουν" καρδιές

Image
κορωνοϊός ηλικιωμένος
 clock 13:24 | 24/11/2020
writer icon newsroom ekriti.gr

Για τη μάχη που δίνουν οι γιατροί και οι νοσηλευτές στα δημόσια νοσοκομεία ενάντια στον κορωνοϊό μίλησε η πνευμονολόγος του νοσοκομείου «Σωτηρία» και πρόεδρος της Ένωσης Πνευμονολόγων, Σταματούλα Τσικρικά.

«Μένουμε κάθε μέρα εδώ δυνατοί κορωνοσκοποί», είπε  ενώ περιγράφοντας την κατάσταση στα νοσοκομεία είπε: «Στο νοσοκομείο τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Οι εφημερίες έχουν γίνει κουραστικές, τόσο σωματικά που πάντα ήταν, αλλά και πολύ συναισθηματικά. Δεν είναι λίγες φορές που μπροστά μας εξελίσσονται ιδιαίτερα συγκινησιακές στιγμές, όπως για παράδειγμα σε μεγαλύτερους σε ηλικία ανθρώπους ανακοινώνουμε ότι το αποτέλεσμα του κορωνοϊού, ότι τα συμπτώματά τους είναι ήδη ιδιαίτερα δύσκολα είτε χρειάζονται οξυγόνο και θα πρέπει να μπουν στο νοσοκομείο. Κλαίνε, αγκαλιάζονται, μας ζητούν να πάρουμε τηλέφωνο τα αγαπημένα τους πρόσωπα για να τα χαιρετήσουν. Αυτά τα πράγματα για εμάς είναι μία καθημερινότητα και μας φορτίζουν συναισθηματικά», περιγράφει.

Αναφορικά με το εάν οι γιατροί αναγκάζονται να επιλέξουν ασθενείς, ανάλογα με την ηλικία τους, η γιατρός δηλώνει πως «δεν είμαστε σε στάδιο να επιλέγουμε». «Αυτό ελλοχεύει τον κίνδυνο τα άτομα τα οποία πιθανόν να είναι ηλικιωμένα ή να νομίζουν ότι έχουν κάποια συνοσηρότητα μεγαλύτερη και φοβούνται ότι δεν θα λάβουν την κατάλληλη ιατρική υποστήριξη να παραμένουν στο σπίτι με αποτέλεσμα να υπάρχει ο φόβος να έρθουν σε κάποιο προχωρημένο στάδιο», τόνισε.

Μιλώντας δε, για ένα από τα περιστατικά που τη συγκλόνισαν, είπε: «Με συγκλόνισε ο χαμός του 42χρονου συναδέλφου που κατέληξε, στην είδηση κάθε θανάτου από Covid συγκλονιζόμαστε».
 

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis