Skip to main content
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μητροπολίτης Κέρκυρας: Βγάλτε άδεια για σωματική άσκηση και ελάτε να κοινωνήσετε

Image
μητροπολίτης Κέρκυρας
 clock 09:06 | 28/03/2020
writer icon newsroom ekriti.gr

Ο Μητροπολίτης Νεκτάριος, κατά τη διάρκεια ομιλίας του, παρακίνησε τους πιστούς να συμπληρώνουν την ειδική φόρμα μετακίνησης, δηλώνοντας άλλες δραστηριότητες, προκειμένου να μεταβούν στους ναούς.

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε η ομιλία του Μητροπολίτη Κέρκυρας την 25η Μαρτίου, μετά την θεία λειτουργία, με αφορμή τον εορτασμό για τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου.

Συγκεκριμένα, ο Μητροπολίτης Νεκτάριος ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι θα έπρεπε να δίνεται ειδική άδεια στους πιστούς να μεταβούν στις εκκλησίες να προσκυνήσουν και να λάβουν την θεία κοινωνία, στο πλαίσιο της ειδικής μετακίνησής τους λόγω των μέτρων κατά του κορονοϊού. Παράλληλα, ο Μητροπολίτης Κέρκυρας παρακίνησε τους πιστούς να συμπληρώνουν την ειδική φόρμα μετακίνησης δηλώνοντας άλλες δραστηριότητες, όπως τη σωματική άσκηση, προκειμένου να μεταβούν στους ναούς.

Ανέφερε χαρακτηριστικά:

"Μπορούν οι άνθρωποι και την άσκησή τους την προσωπική να κάνουν, ακόμα και τα σκυλάκια τους έχουν τη δυνατότητα να τα βγάλουν, όμως δεν υπήρξε η απόφαση ότι οι άνθρωποι έχουν τη δυνατότητα να έρχονται στην εκκλησία να κάνουν την προσευχή τους ή να κοινωνήσουν του σώματος και του αίματος του Κυρίου μας. Βγάλτε, λοιπόν, και εσείς μια τέτοια άδεια ώστε να λέτε ότι "εξέρχομαι για τη σωματική μου άσκηση" και ελάτε στην εκκλησία να κοινωνήσετε, να προσευχηθείτε, να πάρετε δύναμη και ελπίδα. Να μην υποστείλουμε τη σημαία μας. Μπορεί μεν να μας λένε "μην πανικοβάλλεστε" αλλά αυτό που βλέπουμε καθημερινά είναι να πανικοβάλλουν τους ανθρώπους μας. Μην φοβείστε, μέσα στην Εκκλησία υπάρχει η ζωή, υπάρχει η χαρά, υπάρχει η ελπίδα. Μόνο η εκκλησία μας και ο Θεός ο αληθινός μπορεί να μας εμψυχώσει. Προσευχηθείτε αδελφοί ,έτσι ώστε να αλλάξουν και οι καταστάσεις αυτής της πρόβας της παγκόσμιας λεγομένης δικτατορίας, η οποία έχει άλλους σκοπούς".

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis