Skip to main content
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

"Μίλα": Διαμαρτυρία κατά του bullying στην Πλατεία Ελευθερίας

Image
epal3.jpg
 clock 11:27 | 16/03/2015
writer icon newsroom ekriti.gr

Με σύνθημα  «Μίλα» μαθητές του ΕΠΑΛ  Ειδικής Αγωγής Ηρακλείου καθώς και μαθητές από το 3ο Λύκειο , καθηγητές αλλά και γονείς πραγματοποίησαν νωρίς σήμερα το πρωί  καθιστική διαμαρτυρία στην πλατεία Ελευθερίας κατά του σχολικού εκφοβισμού ευαισθητοποιημένοι από τις διαστάσεις που έχει πάρει  το θέμα του bullying στα ελληνικά σχολεία.
 

epal2.jpg

epal2.jpg, by renas

Για περίπου δύο ώρες μαθητές  κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα διαδήλωσαν κατά του σχολικού  εκφοβισμού .

Όπως δηλώνει στο  ekriti.gr η υποδιευθύντρια του σχολείου κα. Ανθή Βεμιώτη, το μήνυμα που θέλησαν να περάσουν σήμερα με αυτή την κινητοποίηση  είναι το  να αρχίσουν να μιλούν  για το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν και να πάψουν να σιωπούν.  
 

epal1.jpg

epal1.jpg, by renas

Ένα μήνυμα που απευθύνεται σε όλους , όχι μόνο στους μαθητές αλλά και στους γονείς και εκπαιδευτικούς. Να μην μένουν παρατηρητές και αδιάφοροι όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει η κα. Βεμιώτη .
 
Να τονιστεί ότι η ιδέα αυτή της σημερινής κινητοποίησης ήρθε μετά και από τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με την υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη το τελευταίο διάστημα όπου τα παιδιά είχαν θορυβηθεί μετά  και τα όσα έγιναν γνωστά για την συγκεκριμένη υπόθεση.

Μάλιστα η  κυρία Βεμιώτη επισημαίνει ότι και στο δικό τους σχολείο υπήρξαν κρούσματα σχολικού εκφοβισμού  τα προηγούμενα χρόνια .
«Υπήρξε βία τόσο λεκτική όσο και σωματική  . Για το λόγο αυτό εξάλλου καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς πραγματοποιούνται δράσεις για τον σχολικό εκφοβισμό.» τονίζει η ίδια.

Να αναφέρουμε τέλος ότι οι δράσεις αυτές  αναμένεται να συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα.
 
 Ε.Σ

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis