Skip to main content
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κυριακή της Ορθοδοξίας (25/3): Εορτασμό «διαμαρτυρίας» αποφάσισε η Ιερά Σύνοδος

Image
. Ιερώνυμος Κάρμας
 clock 21:50 | 22/03/2024
writer icon newsroom ekriti.gr

«Η Εκκλησία δεν τιμωρεί κανέναν, αγκαλιάζει τους πάντες». Αυτό σχολιάζουν μετριοπαθείς μητροπολίτες εν όψει της Κυριακής της Ορθοδοξίας και της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου, ο εορτασμός των οποίων από την πλευρά της Εκκλησίας θα πραγματοποιηθεί, ως φαίνεται, σε διαφορετικό... πλαίσιο.

Υπάρχει, όμως, και η άλλη πλευρά. Οι λεγόμενοι «σκληροπυρηνικοί» ιεράρχες και ιερείς που, όπως λέγεται, δεν συγχωρούν με τίποτε τους πολιτικούς που ψήφισαν το νομοσχέδιο για το γάμο και την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών.

Η Ιερά Σύνοδος έχει αποφασίσει ότι η Κυριακή της Ορθοδοξίας θα εορταστεί σε «κλειστό κύκλο», χωρίς την παρουσία της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας στη Μονή Πετράκη και όχι στον Μητροπολιτικό Ναό των Αθηνών. Ετσι, δεν θα γίνει καμία επίσημη υποδοχή, ούτε όμως θα υπάρχουν χωριστές θέσεις για την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους εκπροσώπους της κυβέρνησης και των κομμάτων.

Επίσης, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την ψήφιση του νομοσχεδίου, οι συνοδικοί ιεράρχες και ο Αρχιεπίσκοπος δεν θα παραστούν στο καθιερωμένο γεύμα που παραθέτει προς τιμήν τους η Προεδρία της Δημοκρατίας.

Ομως, την επομένη της εθνικής επετείου «όλα θα γίνουν κανονικά». Οπως σχολιάζουν εκκλησιαστικοί κύκλοι, ο κ. Ιερώνυμος όσο και η πλειοψηφία της Ιεραρχίας δεν έχουν καμία διάθεση να συνεχίσουν την κόντρα με την κυβέρνηση και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, αλλά να στείλουν ένα ενωτικό μήνυμα, όπως αρμόζει στη συγκεκριμένη ημέρα.

Ετσι, στη δοξολογία της 25ης Μαρτίου θα χοροστατήσει κανονικά ο Αρχιεπίσκοπος, ενώ, σύμφωνα με τις πληροφορίες, στην παρέλαση θα παραστεί εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου, παρά τις εισηγήσεις ιεραρχών για το αντίθετο.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ηράκλειο: Τροχαίο στην Αμμουδάρα - Στο νοσοκομείο δύο κοπέλες

Κρήτη: "Εφιάλτης" η ανομβρία - Δύσκολο να ανατραπεί η κατάσταση

Κρήτη: Έρχονται 15.000 τουρίστες έως το τέλος Μαρτίου

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis