Skip to main content
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κύπρος: Μειώθηκαν τα τροχαία, αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών

τροχαιο
 clock 19:46 | 09/01/2016
writer icon newsroom ekriti.gr

Παρά την ανησυχητική αύξηση των νεκρών σε τροχαίες συγκρούσεις το 2015, εντούτοις παρατηρήθηκε σημαντική μείωση των δυστυχημάτων συνολικά. Τόσο οι σοβαρές συγκρούσεις με τραυματίες, όσο και οι ελαφρές, αλλά και τα δυστυχήματα με μόνο ζημιές, έχουν παρουσιάσει σημαντική μείωση. Αυτό οδηγεί τους υπεύθυνους της Τροχαίας να ελπίζουν ότι φέτος με στοχευμένες εκστρατείες και άλλα μέτρα θα καταφέρουν να μειώσουν και τα θανατηφόρα δυστυχήματα. Το 2015 σκοτώθηκαν στην άσφαλτο 57 συνάνθρωποί μας, 12 περισσότεροι από το 2014 που ανήλθαν στους 45, αριθμός που θεωρείται ως ο πιο χαμηλός από το 1960.

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Φιλελέυθερος" της Κύπρου, η μείωση στα σοβαρά και ελαφρά δυστυχήματα, που ξεπερνά το 15% περίπου, αποδίδεται από την Τροχαία στους αυξημένους ελέγχους και στις στοχευμένες εκστρατείες που αφορούν στις κύριες αιτίες πρόκλησης τροχαίων, δηλαδή το αλκοόλ, την υπερβολική ταχύτητα, τη ζώνη και το κράνος. Ήδη, η Τροχαία έχει εξαγγείλει την πρώτη της εκστρατεία ελέγχου ταχύτητας για το 2016 που αρχίζει από τις 11 Ιανουαρίου.

Η εκστρατεία θα διαρκέσει μέχρι τις 17 του μήνα. Σύμφωνα με αστυνομική ανακοίνωση, μία από τις κυριότερες αιτίες πρόκλησης τροχαίων δυστυχημάτων και απώλειας ανθρώπινων ζωών στην άσφαλτο, είναι η παραβίαση του ορίου ταχύτητας. Ως εκ τούτου, για την αντιμετώπιση του προβλήματος αυτού και με σκοπό την εμπέδωση της οδικής συνείδησης στους οδηγούς, η Αστυνομία εξαγγέλλει εκστρατεία ελέγχου ταχύτητας σε όλους τους αυτοκινητόδρομους αλλά και στο δευτερεύον οδικό δίκτυο. Παράλληλα, με την πιο πάνω εκστρατεία, θα συνεχιστούν οι τροχονομικοί έλεγχοι και θα καλύψουν όλες τις τροχαίες παραβάσεις.

Στο μεταξύ, μέχρι το τέλος Ιανουαρίου θα είναι έτοιμη η μελέτη της Τροχαίας για το τροχαίο πρόβλημα στον τόπο μας, με την οποία θα γίνονται και εισηγήσεις για τη μείωση των τροχαίων συγκρούσεων. 

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis