Έτοιμοι για δυναμικές κινητοποιήσεις δηλώνουν οι γονείς του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Ελιάς προκειμένου να διεκδικήσουν το αυτονόητο δικαίωμα των παιδιών τους, να έχουν δασκάλα και μάλιστα στην κρίσιμη φάση της ένταξής τους στο σχολείο, στην Α' Δημοτικού. Σε δελτίο Τύπου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων παρουσιάζονται αναλυτικά όλες οι ενέργειες και οι επαφές που έχουν κάνει οι γονείς μέχρι σήμερα, χωρίς ωστόσο να έχει επιλυθεί το πρόβλημα.
Συγκεκριμένα όπως αναφέρουν οι γονείς:
«Από τις 28-10-2015 που έφυγε η δασκάλα της Α΄ τάξης με άδεια κύησης, το τμήμα έχει μείνει χωρίς δασκάλα εδώ και ένα μήνα.
Παραδώσαμε επιστολή διαμαρτυρίας στις 13-11-2015 στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, στον κ. Άρη Βαλατίδη, (010/12-11-2015) ο οποίος μας ενημέρωσε ότι έχει οριστεί δασκάλα με Βελτίωση θέσης, για το σχολείο μας και το μόνο που χρειάζεται είναι να οριστεί η αντικαταστάτριά της για τη θέση που ήδη κατέχει και αυτό δεν θα γινόταν ούτε εκείνη την εβδομάδα.
Αποστείλαμε επιστολή στην Περιφερειακή Διοίκηση (011/16-11-2015) υπόψη κ. Τερζάκη εκφράζοντας την αγανάκτηση των γονέων των μαθητών της Α΄τάξης ζητώντας να καλυφθεί άμεσα η θέση.
Επισκεφτήκαμε τα γραφεία της Α΄ βάθμιας Εκπαίδευσης με αντιπροσωπεία γονέων στις 23-11-2015 και ο κ. Βαλατίδης μας διαβεβαίωσε ότι θα γίνει πρόσληψη εκπαιδευτικού την Τρίτη 24-11-2015 από τις πιστώσεις που θα εγκριθούν από το Υπουργείο Παιδείας.
Εξακολουθούμε να μην έχουμε δασκάλα στην Α΄τάξη Δημοτικού μέχρι αυτή την ώρα και σας μεταφέρουμε την αγανάκτησή όχι μόνο των γονέων αλλά και των μικρών μαθητών μας αφού πολλοί από τους οποίους αρνούνται πλέον να πάνε σχολείο».
Όπως αναφέρει στο ekriti.gr ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων Δημήτρης Αλεξίου πλέον, μετά τις αλλεπάλληλες ενέργειές τους, ο μόνος δρόμος που τους απομένει είναι αυτός των κινητοποιήσεων. Το βράδυ της Παρασκευής, στη γενική συνέλευση του Συλλόγου θα αποφασιστεί το είδος και η διάρκεια των κινητοποιήσεων αυτών εφόσον δεν έχει υπάρξει μια ουσιαστική λύση.
Μάριος Διονέλλης