Skip to main content
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κοζάνη: 2.062.748,37€ για την στέγαση ατόμων με νοητική υστέρηση

Image
στέγαση ατόμων με νοητική στέρηση από την Κοζάνη
 clock 21:30 | 11/03/2022
writer icon newsroom ekriti.gr

Να αξιοποιήσει με τον ιδανικό τρόπο τα 2 εκατομμύρια της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας προς όφελος των ατόμων με νοητική υστέρηση και των παιδιών ΑΜΕΑ έχει πλέον υποχρέωση ο Δήμος Κοζάνης και μάλιστα το ταχύτερο δυνατό. Η Περιφέρεια από την άλλη οφείλει να επιβλέπει την εξέλιξη της χρηματοδότησης καθώς οι ευπαθείς ομάδες πληθυσμού χρειάζονται άμεσα καλές συνθήκες διαβίωσης. Άλλωστε τα χρήματα είναι πάρα πολλά και οτιδήποτε λιγότερο από το καλύτερο θα είναι αποτυχία.

Τις Εντάξεις λοιπόν τριών (3) Πράξεων στον Άξονα Προτεραιότητας «Προώθηση της κοινωνικής ένταξης και καταπολέμηση της φτώχειας και κάθε διάκρισης», συνολικού προϋπολογισμού 2.411.726,37€, υπέγραψε ο Περιφερειάρχης, κ. Γιώργος Κασαπίδης, σήμερα Τρίτη 8 Μαρτίου 2022.

Αναλυτικότερα, αφορά στις εντάξεις των παρακάτω Πράξεων:

  • «Κτιριακές εγκαταστάσεις Δομών στήριξης ατόμων με νοητική υστέρηση και πολλαπλές αναπηρίες στη Ζ.Ε.Π. του Δήμου Κοζάνης».

Δικαιούχος της Πράξης είναι ο Δήμος Κοζάνης, με τον προϋπολογισμό να ανέρχεται σε 2.062.748,37€. Η προτεινόμενη Πράξη αφορά στην κατασκευή κτιριακών εγκαταστάσεων με σκοπό τη δημιουργία Στέγης υποστηριζόμενης διαβίωσης ατόμων με νοητική υστέρηση και Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης ΑμΕΑ δυναμικότητας 20-25 ατόμων. 

Η συγκεκριμένη Πράξη αφορά στην προμήθεια δυο (2) καινούριων μικρών λεωφορείων μεταφοράς ωφελούμενων του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με νοητική στέρηση Π.Ε. Κοζάνης.

  • «Δράσεις αναβάθμισης και βελτίωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών φροντίδας ηλικιωμένων από τα Κ.Η.Φ.Η. του Δήμου Βοΐου».

Δικαιούχος της Πράξης είναι ο Δήμος Βοΐου, με τον προϋπολογισμό να ανέρχεται σε 118.978,00€.

Το φυσικό αντικείμενο της Πράξης αφορά στην αναβάθμιση και βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών φροντίδας προς τους ηλικιωμένους του Δήμου με την προμήθεια και τοποθέτηση εξοπλισμού εστίασης στο Κ.Η.Φ.Η Σιάτιστας και την προμήθεια ενός (1) οχήματος τύπου Van για τις ανάγκες μεταφοράς γευμάτων σε όλα τα Κ.Η.Φ.Η. του Δήμου Βοΐου.

Τα έργα εντάσσονται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020» και συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ). 

Διαβάστε επίσης: 

Ουκρανοί πρόσφυγες: Κέντρο για τους εκτοπισμένους και στο Ηράκλειο 

Θλίψη: Δεν τα κατάφερε ο 12χρονος που τραυματίστηκε στο κυνήγι 

Στη Βουλή το αίτημα της ΟΕΒΕΝΗ για μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ 

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis