Skip to main content
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορυφώνεται η αγωνία για την πληρωμή των εργαζομένων στην Κοινωφελή Εργασία

Image
κοινωφελής εργασία
 clock 15:33 | 10/09/2015
writer icon newsroom ekriti.gr

Με νέα καθυστέρηση, παρά τις διαβεβαιώσεις για το αντίθετο, εκτιμούν οι εργαζόμενοι στα 5μηνα Προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας, στο Νομό Ηρακλειου, ότι θα πληρωθούν. Μάλιστα, αύριο καλούν σε συγκέντρωση, στις 6 το απόγευμα, στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου.

Σε ανακοίνωσή της, η Επιτροπή Αγώνα επισημαίνει:

"Η Επιτροπή Αγώνα εργαζομένων στα κοινωφελή προγράμματα εργασίας (5μηνα) στο δήμο Ηρακλείου ενημερώνει τους συνάδελφους «πενταμηνίτες» για τα αποτελέσματα των παραστάσεων διαμαρτυρίας στους αρμόδιο αντιδήμαρχο προσωπικού κ Βαρδαβά και στον κ Πάγκαλο διευθυντή του ΚΠΑ ΟΑΕΔ.

​Όσον αφορά τον ΟΑΕΔ ο κος Πάγκαλος μας ενημέρωσε ότι το «σύστημα» του ΟΑΕΔ ήταν έτοιμο μόλις χθες στις 11:00 πμ μετά την αναβάθμιση που πραγματοποιήθηκε, ώστε να αρχίσουν να καταχωρούνται τα στοιχεία των εργαζομένων για να  καταβληθούν οι πληρωμές. Θα προχωρήσουν σε πληρωμές μόνο για τα δεδουλευμένα του μήνα Ιούλη, στο δήμο Ηρακλείου, την επόμενη εβδομάδα μέχρι την Παρασκευή 18/9. Οι πληρωμές για το μήνα Αύγουστο θα γίνονται μόνο στους δήμους που έχουν αποστείλλει τις καταστάσεις με τα στοιχεία των εργαζομένων, όπως ο δήμος Βιάννου.

​Όσον αφορά στο δήμο Ηρακλείου που απασχολεί τον κύριο όγκο των εργαζόμενων στα 5μηνα (περίπου 400 εργαζόμενους), ενημερωθήκαμε ότι έχουν σταλεί οι καταστάσεις μόνο του Ιούλη, καθώς ακόμα δεν έχουν μαζευτεί οι καταστάσεις από τα διάφορα τμήματα και δομές του δήμου. Αυτό θα γίνει μέχρι την Τρίτη στο γραφείο προσωπικού και μετά θα αποσταλλούν στον ΟΑΕΔ, που αφού ελεγχθούν θα καταβάλλουν τους μισθούς. Σίγουρα μια διαδικασία που αν δεν παρθούν κάποια μέτρα θα πληρωθούμε τέλη του μήνα.

Αυτά που ειπώθηκαν ότι είναι κανόνας στα 5μηνα  η καθυστέρηση πληρωμών τους πρώτους μήνες ή τα προβλήματα με τα χρήματα του ΕΣΠΑ, ή η γενικότερη κωλυσιεργεία της κυβέρνησης, δεν μας αφορούν, και δεν μας λύνουν τα πρόβληματα που αντιμετωπίζουμε όλοι μας.  Οι εργαζόμενοι στα προγράμματα είμαστε μακροχρόνιοι άνεργοι του χθες και οι άνεργοι του αύριο.

Η πλειονότητα των εργαζομένων αντιμετωπίζουμε σοβαρά προβλήματα διαβίωσης, αλλά και μετακίνησης από και προς την εργασία μας. Αν δεν έχουμε αύριο τα έξοδα της μετακίνησης μας,  θα μας ζητήσουν και τα ρέστα που δεν καταφέραμε να πάμε για δουλειά; Γονείς οι περισσότεροι με παιδιά μαθητές και φοιτητές πώς θα αναποκριθούμε στα έξοδα που «φέρνει» ο Σεπτέμβρης;

Δεν είναι ευθύνη μας και δεν μας αφορά αν καθυστέρησαν να λύσουν το πρόβλημα στο μηχανογραφικό σύστημα του ΙΚΑ και την αναβάθμιση του ΟΑΕΔ ή αν υπήρχαν προβλήματα στην αποδέσμευση των χρημάτων του ΕΣΠΑ. Εφόσον εργαζόμαστε πρέπει να πληρωνόμαστε άμεσα χωρίς καθυστερήσεις, να έχουμε πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Απαιτούμε:

άμεσα να αποσταλλούν από τα τμήματα οι καταστάσεις με τα στοιχεία των εργαζομένων.
Κατά προτεραιότητα να καταχωρηθούν από την υπηρεσία προσωπικού τα στοιχεία που αφορούν τον ΟΑΕΔ.

Να καταβληθούν οι απαιτούμενες προσπάθειες από τον ΟΑΕΔ ώστε να πληρωθούμε το γρηγορότερο δυνατόν εκτός από τον Ιούλη και τον Αύγουστο.

Καλούμε τους συνάδελφους εργαζόμενους στα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας (5μηνίτες), από όλες τις υπηρεσίες να έρθουν την Παρασκευή 11/9 στις 6μμ στο Εργατικό Κέντρο  ώστε ενιαία να οργανώσουμε τα βήματά μας από δω και πέρα για το μισθολογικό καθώς και για τα υπόλοιπα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και κανείς δεν μπορεί να λύσει μόνος του.

Ευχαριστούμε για την συμπαράσταση τους το Συνδικάτο Οικοδόμων και την Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων και καλούμε και τα υπόλοιπα σωματεία να βρεθούν αλληλέγγυα στον αγώνα μας".
 
 

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis