Skip to main content
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κοινωνικός Τουρισμός 2023-2024: Ποιοι ΑΦΜ μπορούν να κάνουν αίτηση σήμερα

Image
τουρισμός
 clock 11:05 | 01/06/2023
writer icon newsroom ekriti.gr

Συνεχίζεται η διαδικασία των αιτήσεων για συμμετοχή στο πρόγραμμα Κοινωνικός Τουρισμός της ΔΥΠΑ 2023-2024 που αφορά σε εργαζομένους και ανέργους. Στο πλαίσιο του προγράμματος θα χορηγούν vouchers για οικονομικές ή και δωρεάν διακοπές.

Σήμερα μπορούν να κάνουν αίτηση όσοι έχουν τελευταίο ψηφίο ΑΦΜ 5 και 6. Για να εισέλθουν στην πλατφόρμα θα πρέπει να μπουν στο https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/apozemioseis-kai-parokhes/koinonikos-tourismos με τους κωδικούς taxisnet.

Αύριο, 2 Ιουνίου 2023 αίτηση μπορούν να υποβάλουν για το πρόγραμμα όσοι έχουν τελευταίο ψηφίο ΑΦΜ 7,8, στις 3 Ιουνίου οι πολίτες που έχουν  τελευταίο ψηφίο ΑΦΜ  9,0 και στις 4 και 5 Ιουνίου αίτηση μπορούν να υποβάλουν όλα τα ψηφία των ΑΦΜ. Eπίσης επισημαίνεται πως  το πρόγραμμα θα ξεκινήσει  από την 1η Ιουλίου και αφορά σε 300.000 επιταγές.

Image
Το πρόγραμμα Τουρισμός για όλους ξεκινά την 1η Ιουλίου

Η μοριοδότηση

Η επιλογή βασίζεται στη μοριοδότηση συγκεκριμένων κριτηρίων (ΑμεΑ, μονογονέας, αριθμός παιδιών, εισόδημα), μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (ΟΠΣ) της ΔΥΠΑ.

Σημειώνεται δε πως για το θέμα της μοριοδότησης  του προγράμματος μίλησε χθες ο διοικητής της ΔΥΠΑ, Σπύρος Πρωτοψάλτης.   «Αφού γίνουν οι αιτήσεις εμείς κάνουμε μια μοριοδότηση στην οποία λαμβάνουμε υπόψη το εισόδημα, τον αριθμό των παιδιών, τα άτομα με αναπηρία και τους μονογονεϊκούς. Είναι πρώτη φορά που μπαίνει αυτή η παράμετρος. Δίνουμε περισσότερα μόρια στις μονογονεϊκές οικογένειες. Ακτοπλοϊκά εισιτήρια πάλι επιδοτούνται, 25% η συμμετοχή, 20% εάν είναι κάποιος πολύτεκνος και 0% δηλαδή 100% δωρεάν εάν είσαι άτομο με αναπηρία» σημείωσε. «Εμείς μετά παίρνουμε όλες τις αιτήσεις, τις μοριοδοτούμε με βάση αυτά τα κριτήρια και βγάζουμε τη λίστα με όλους αυτούς που θα πάρουν τις 300 χιλ. επιταγές φέτος» συμπλήρωσε.

Δικαιούχοι

Δικαιούχοι είναι:

– εργαζόμενοι με εξαρτημένη σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου κατά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων ή

– άνεργοι με συνεχόμενο χρονικό διάστημα ανεργίας τουλάχιστον τριών μηνών κατά την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων ή

– ασφαλισμένοι στον e-EΦΚΑ στην επαγγελματική τους κατηγορία με εισφορές υπέρ του κλάδου ανεργίας της ΔΥΠΑ οποτεδήποτε στο διάστημα από 01/01/2022 έως την προηγουμένη της λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων.

Το εισόδημα δεν πρέπει να ξεπερνά τα 30.000 ευρώ, εκτός αν πρόκειται για μακροχρόνια ανέργους, οι οποίοι, αν είναι άγαμοι, πρέπει να έχουν εισόδημα έως 16.000 ευρώ, αν είναι έγγαμοι έως 24.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 3.000 ευρώ ανά τέκνο ή αν είναι μονογονείς έως 27.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 3.000 ευρώ ανά τέκνο, μετά το πρώτο.

Image
οικογενειακός τουρισμός

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, δεν μπορούν να συμμετάσχουν όσοι επιδοτούνται, μέσω προγράμματος κοινωνικού τουρισμού οποιουδήποτε άλλου φορέα για την ίδια περίοδο.

Τα δικαιολογητικά που αφορούν στις προϋποθέσεις συμμετοχής ή στη μοριοδότηση των δικαιούχων αναζητούνται αυτεπάγγελτα.

Σε όσες περιπτώσεις απαιτούνται δικαιολογητικά, λόγω μη δυνατότητας αυτεπάγγελτης αναζήτησης, αυτά επισυνάπτονται στις αιτήσεις.

Παράδειγμα 1 Οικογένεια με 2 παιδιά για 6 βράδια σε ξενοδοχείο 3 αστέρων με πρωινό τον Αύγουστο:

Για τη διαμονή, το κόστος επιμερίζεται ως εξής:

Επιδότηση ΔΥΠΑ: 806,40 ευρώ (2 δίκλινα Χ 67,20 ευρώ/ημέρα Χ 6 διανυκτερεύσεις)

Ιδιωτική συμμετοχή: 96 ευρώ (2 δίκλινα Χ 8 ευρώ/ημέρα Χ 6 διανυκτερεύσεις)

Παράδειγμα 2 Ζευγάρι που επιλέγει 12 βράδια σε ξενοδοχείο 4 αστέρων με πρωινό στη Σάμο τον Σεπτέμβριο:

Για τη διαμονή, το κόστος επιμερίζεται ως εξής:

Επιδότηση ΔΥΠΑ: 1.036,80 ευρώ (1 δίκλινο Χ 86,40 ευρώ/ημέρα Χ 12 διανυκτερεύσεις)

Ιδιωτική συμμετοχή: 0 ευρώ

Για τα ακτοπλοϊκά, το κόστος επιμερίζεται ως εξής:

Επιδότηση ΔΥΠΑ ακτοπλοϊκών: 111 ευρώ (55,55 ευρώ Χ 2 άτομα)

Ιδιωτική συμμετοχή ακτοπλοϊκών: 55,5 ευρώ (27,75 ευρώ Χ 2 άτομα)

Συνολικά, το κόστος επιμερίζεται ως εξής:

Σύνολο επιδότησης ΔΥΠΑ: 1.147,80 ευρώ

Σύνολο ιδιωτικής συμμετοχής: 55,5 ευρώ

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους όρους και τις προϋποθέσεις, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν τον ιστότοπο της ΔΥΠΑ: https://www.dypa.gov.gr/koinonikos-toyrismos

Οι διανυκτερεύσεις

Οι δικαιούχοι-ωφελούμενοι μπορούν να πραγματοποιήσουν έως έξι διανυκτερεύσεις σε κατάλυμα που επιλέγουν από το μητρώο παρόχων της ΔΥΠΑ, κατόπιν συνεννόησής τους με τον πάροχο, με μικρή ιδιωτική συμμετοχή.

Ειδικά, για καταλύματα σε Λέρο, Λέσβο, Χίο, Κω και στον νομό Έβρου, μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 10 διανυκτερεύσεις εντελώς δωρεάν, ενώ στα καταλύματα των δήμων Ιστιαίας-Αιδηψού και Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας της Β. Εύβοιας και της Σάμου, μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 12 διανυκτερεύσεις δωρεάν.

Οι τιμές επιδότησης παραμένουν αυξημένες κατά 20% για τον μήνα αιχμής Αύγουστο, όπως και πέρυσι.

Επιπλέον, για πρώτη φορά, προσαυξάνονται κατά 20% και κατά τις περιόδους των Χριστουγέννων (από 15/12/2023 έως 14/01/2024) και του Πάσχα (από 26/04/2024 έως 12/05/2024),ενώ η αύξηση ισχύει για όλο τον χρόνο για τα καταλύματα της Β. Εύβοιας και της Σάμου.

Εκτός από τη διαμονή σε τουριστικά καταλύματα, επιδοτούνται και ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

Η συμμετοχή των δικαιούχων ανέρχεται σε 25% και των πολυτέκνων σε 20%.

Για τα άτομα με αναπηρία, τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια διατίθενται δωρεάν.

Για πρώτη φορά, στο φετινό πρόγραμμα διευρύνονται οι κατηγορίες των δικαιούχων, ενώ ενισχύονται οι ευάλωτες ομάδες, καθώς προβλέπεται μοριοδότηση για τα άτομα με αναπηρία και τους μονογονείς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μεταβιβάσεις ακινήτων: Ψηφιακά από σήμερα ακόμα έξι βήματα

ΓΣΕΕ: Πώς αμείβεται η αργία του Αγίου Πνεύματος

Ηράκλειο - ακρίβεια: Νέες ανατιμήσεις σε βασικά καταναλωτικά προϊόντα

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis