Skip to main content
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

"Κίνδυνος - θάνατος" σε χωριό του Ηρακλείου από αυξημένες ποσότητες φυτοφαρμάκων

φυτοφάρμακα
 clock 13:25 | 20/05/2015
writer icon newsroom ekriti.gr

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι επιστήμονες στην Κρήτη για τους κινδύνους από τον τρόπο με τον οποίο γίνεται η χρήση των φυτοφαρμάκων στα αμπέλια.

Σε δηλώσεις του στο Ράδιο Κρήτη και στον Μανώλη Αργυράκη, ο Παιδοχειρουργός και εκπρόσωπος του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου, Δημήτρης Πετράκης υπογράμμισε ότι σύμφωνα με εξετάσεις που έγιναν στο εργαστήριο τοξικολογίας του ΠΑΓΝΗ, διαπιστώθηκε ότι σε κατοίκους στην ευρύτερη περιοχή του Πενταμοδίου, τα σπίτια των οποίων γειτνιάζουν με αμπελοκαλλιέργειες, ανιχνεύτηκαν υψηλά ποσοστά υπολλειμμάτων από φυτοφάρμακα, σε ποσότητες δεκαπλάσιες από τις συνήθεις.

Σύμφωνα με τον κ. Πετράκη, σε άλλη έρευνα που έγινε, διαπιστώθηκε ότι και στα παιχνίδια των παιδιών ανιχνεύτηκαν ίχνη φυτοφαρμάκων, τα οποία μπορούν να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα υγείας.

Για το θέμα, θα παραχωρήσει την Πέμπτη συνέντευξη τύπου ο Ιατρικός Σύλλογος Ηρακλείου, ενώ την Κυριακή 24/05 στις 19:00, θα πραγματοποιηθεί στην αυλή του δημοτικού σχολείου Πενταμοδίου, εκδήλωση για τη χρήση τοξικών φυτοφαρμάκων.

Ακούστε τη συνέντευξη του κ. Πετράκη:

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis