Skip to main content
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κατά του πολυκαταστήματος η Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου

idiotikoi.jpg
 clock 10:29 | 20/05/2015
writer icon newsroom ekriti.gr

Κατά του ανοίγματος του πολυκαταστήματος, τάσσεται η Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου, με ανακοίνωσή της:

"Η Ένωση ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου εναντιώνεται και αντιδρά στο άνοιγμα του εμπορικού πολυκαταστήματος γνωστής εταιρείας αλυσίδας H & M στο κέντρο του Ηρακλείου. Συγκεκριμένα η εταιρεία έχει εκδηλώσει καιρό τώρα το ενδιαφέρον της για άνοιγμα ενός ακόμα πολυκαταστήματος της στην πόλη μας. Το Δημοτικό Συμβούλιο
Ηρακλείου καλείται σήμερα να εξετάσει και να εγκρίνει την λειτουργία του.
Για μας η έναρξη δραστηριοτήτων τέτοιων εμπορικών δεν είναι κεραυνός εν αιθρία, αλλά η συνέπεια εφαρμογής των νόμων που είναι σύμφωνοι με τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που απελευθερώνουν τη μετακίνηση εμπορευμάτων, εργαζομένων, υπηρεσιών και χρήματος. Τέτοιες δραστηριότητες επιτρέπει η λεγόμενη ελεύθερη αγορά του ανταγωνισμού και της επιχειρηματικότητας.
Προτάσσοντας τις νέες θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν ως υποτιθέμενο αντιστάθμισμα της ανεργίας που μαστίζει τον κλάδο, αποσιωπούν τους όρους και τις συνθήκες που τέτοιες εταιρείες επιβάλλουν στην αγορά. Έχουμε την εμπειρία από την λειτουργία αντίστοιχων εταιρειών. Είναι εκείνοι που ρυθμίζουν τους όρους εργασίας που δεν είναι άλλοι από τους χαμηλούς μισθούς, τη μερική απασχόληση, τις ατομικές συμβάσεις εργασίας, τα ωράρια λάστιχο, την κατάργηση της Κυριακής αργίας. Είναι εκείνοι που αξιοποιούν τα δουλεμπορικά γραφεία, τα οποία έχουν τους εργαζόμενους μια με το καρότο και μια με το μαστίγιο.   
          Η μονοπώληση της αγοράς και η συγκέντρωση κεφαλαίων σε λιγότερα χέρια είναι η αιτία που εκατοντάδες μικρομάγαζα βάζουν λουκέτο, που εκατοντάδες αυτοαπασχολούμενοι καταδικάζονται στη φτώχεια και την ανεργία.
Καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου να μην επιτρέψει το άνοιγμα του νέου πολυκαταστήματος, απ’ το οποίο δεν έχουν να περιμένουν κανένα όφελος οι εργαζόμενοι και άνεργοι του κλάδου.
Καλούμε τους συναδέλφους σε κοινή πάλη με τους αυτοαπασχολούμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα να βάλουμε εμπόδιο στην επιθετική δραστηριότητα των μονοπωλιακών ομίλων και των φιλοευρωπαϊκών πολιτικών που διαφυλάσσουν την κερδοφορία τους και χειροτερεύουν τις συνθήκες διαβίωσης μας.  

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis