Skip to main content
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καρέ – καρέ η δραματική διάσωση μεταναστών ανοιχτά της Λέσβου

Image
metanasteytiko
 clock 10:54 | 29/08/2023
writer icon newsroom ekriti.gr

Το φως της δημοσιότητας βλέπουν νέα στιγμιότυπα - που παραχώρησε το Λιμενικό Σώμα - από τις χθεσινές επιχειρήσεις διάσωσης μεταναστών ανοιχτά της Λέσβου.

Υπενθυμίζεται ότι σε χθεσινή περιπολία του στη θαλάσσια περιοχή της Αγριελιάς, πλοίο του Λιμενικού εντόπισε φουσκωτή λέμβο στην οποία επέβαιναν 35 αλλοδαποί. Στη θέα του περιπολικού πλοίου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ο ένας από τους διακινητές έριξε τον εξωλέμβιο κινητήρα στη θάλασσα, ενώ ο δεύτερος έσκισε τη λέμβο με αιχμηρό αντικείμενο, με αποτέλεσμα να βρεθούν οι επιβαίνοντες στη θάλασσα.

Οι 33 μετανάστες μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι Μυτιλήνης, ενώ οι δύο διακινητές συνελήφθησαν.

Σε άλλο περιστατικό, το πρωί της Δευτέρας, περιπολικό σκάφος του Λιμενικού εντόπισε στην ίδια θαλάσσια περιοχή ακυβέρνητη λέμβο στην οποία επέβαιναν μετανάστες. Βλέποντας το σκάφος του Λιμενικού οι επιβαίνοντες κατέστρεψαν τον έναν αεροθάλαμο της φουσκωτής λέμβου. Άμεσα το πλήρωμα του σκάφους του Λιμενικού περισυνέλεξε τους μετανάστες οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμάνι Μυτιλήνης και στη συνέχεια στο χώρο καραντίνας Κ.Υ.Τ. Καρά Τεπέ Μαυροβούνι». Ένας από τους διασωθέντες παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης ” για προληπτικούς λόγους.

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis