Skip to main content
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καλάβρυτα: Aγνοούνται τρεις αναρριχητές - Και ελικόπτερο στην έρευνα για τον εντοπισμό τους

Image
Αγνοούνται τρεις αναρριχητές στα Καλάβρυτα
 clock 09:32 | 06/02/2022
writer icon newsroom ekriti.gr

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση της Πυροσβεστικής στην περιοχή Ύδατα Στυγός, κοντά στο χιονοδρομικό κέντρο των Καλαβρύτων, για τον εντοπισμό τριών αναρριχητών που αγνοούνται.

Έχουν αναπτυχθεί 22 πυροσβέστες με την ορειβατική ομάδα έρευνα και διάσωσης της 6ης ΕΜΑΚ από την Πάτρα, ειδικό ερπυστριοφόρο όχημα, καθώς και ομάδα χειριστών συστημάτων μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

Με τη συμμετοχή και ελικοπτέρου του ενιαίου κέντρου συντονισμού έρευνας – διάσωσης, συνεχίζονται οι έρευνες που πραγματοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή, «Ύδατα Στυγός», κοντά στο χιονοδρομικό κέντρο των Καλαβρύτων, για τον εντοπισμό των τριών αγνοούμενων 

Mιλώντας στο MEGA, ο γενικός διευθυντής του χιονοδρομικού κέντρου Καλαβρύτων, Αλ. Άγριος ανέφερε: "Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε πολλά δεδομένα. Έχουμε τρεις πολύ έμπειρους ορειβάτες που ξεκίνησαν χτές να μεταβούν εκτός του κέντρου για παγο – αναρρίχηση. Ο ένας είναι και εκπαιδευτής και από τα πιο γνωστά ονόματα στη χώρα. Είχαμε νυχτερινή λειτουργία στο κέντρο, διαπιστώσαμε όταν κλείναμε ότι υπήρχε αυτοκίνητο στο πάρκινγκ και ότι ανήκε στα τρία άτομα που δεν είχαν γυρίσει ακόμα. Επικοινωνήσαμε με τους δικούς τους και δεν είχαν δώσει σημάδι ζωής. Έκτοτε είμαστε σε επιφυλακή και σε συντονισμό με την Πυροσβεστική και την αστυνομία", είπε ο κ. Άγριος.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή είναι καλές.

Διαβάστε επίσης: 

Κρήτη: Σοκάρει 23χρονος - «Χούλιγκαν με σακάτεψαν στο ξύλο στη μέση του δρόμου»

Ηράκλειο: Αεροδιακομιδή σωτηρίας για ασθενή με κορωνοϊό

Πάτρα: Εξιχνιάστηκε η ληστεία στα ΕΛΤΑ με λεία 20.000 ευρώ

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis