Skip to main content
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ηράκλειο: Στην ουρά του ΟΑΕΔ χιλιάδες άνεργοι... περιμένοντας την ανάπτυξη

ελλάδα απόγνωση
 clock 15:26 | 26/06/2015
writer icon newsroom ekriti.gr

Περιμένοντας την…  ανάπτυξη, που δεν έρχεται, χιλιάδες άνεργοι αναζητούν προσωρινή λύση στο βιοποριστικό τους πρόβλημα, είτε με την ελπίδα ανεύρεσης μιας θέσης εργασίας μέσω επιδοτούμενων προγραμμάτων, ειτε, προσωρινά, μέσω επιδομάτων.

Οι απολύσεις στο Ηράκλειο είναι ένα καθημερινό, πλέον φαινόμενο, ενώ με βάση τα υπό συζήτηση μέτρα στις Βρυξέλλες, οι παράγοντες της αγοράς κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, υποστηρίζοντας ότι τα λουκέτα θα αυξηθούν δραματικά με τις σχεδιαζόμενες αυξήσεις του ΦΠΑ στις επιχειρήσεις, τις ξενοδοχειακές μονάδες και τον αγροτικό κόσμο.

Το αδιαχώρητο επικρατεί καθημερινά στα γραφεία του ΟΑΕΔ στο Ηράκλειο, ενώ συγκλονίζουν οι ανθρώπινες ιστορίες.

​Παντρεμένοι με παιδιά που έχασαν μέσα σε μία νύχτα τη δουλειά τους, μακροχρόνια άνεργοι, εγκυμονούσες χωρίς οικονομικούς πόρους, νέοι άνθρωποι που στο ξεκίνημα της ζωής τους είδαν τις ελπίδες για … αλλαγή του κόσμου να εξανεμίζονται με πληθώρα πτυχίων αλλά δίχως οικονομική ανεξαρτησία και  χωρίς … αύριο!

​Είναι χαρακτηριστικό ότι την περασμένη Τρίτη και Τετάρτη, Ηρακλειώτες που κατάφεραν να πάρουν το «μαγικό» χαρτάκι για τη σειρά προτεραιότητας, περίπου στις 11 το πρωί είχαν το νούμερο 380 ενώ σε εξέλιξη βρισκόταν η εξυπηρέτηση πολιτών με το νούμερο … 170, σύμφωνα με τις μαρτυρίες!

Άνθρωποι σκυθρωποί, βυθισμένοι στα προβλήματα τους με μάτια βουρκωμένα και με διαλυμένη ψυχολογία συνθέτουν την εικόνα στους διαδρόμους των κέντρων εξυπηρέτησης του ΟΑΕΔ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η κοσμοσυρροή καταγράφεται άσχετα με το εάν ο Οργανισμός έχει θέσει σε εφαρμογή νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες για την αποφυγή της ταλαιπωρίας και των καθυστερήσεων.

Θυμίζουμε ότι οι εγγεγραμμένοι μη επιδοτούμενοι άνεργοι και οι δικαιούχοι των υπολοίπων παροχών, πλην της τακτικής επιδότησης ανεργίας, του επιδόματος μακροχρονίως ανέργων και του βοηθήματος των αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων, μπορούν να ανανεώνουν τα δελτία ανεργίας και να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους για όλες τις λοιπές παροχές χωρίς να προσέρχονται στα Κέντρα Εξυπηρέτησης του Οργανισμού, αλλά με απλά «βήματα» μέσω της ιστοσελίδας www.oaed.gr.
 
 

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis