Skip to main content
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ιατροδικαστής Λέων: Λόγω κεταμίνης ο θάνατος της Τζωρτζίνας- Σε λάθος χέρια η ουσία μπορεί να σκοτώσει

Image
Ρούλα Πισπιρίγκου
 clock 09:43 | 26/01/2024
writer icon newsroom ekriti.gr

Την απόφαση της εισαγγελέως για την ενοχή της Ρούλας Πισπιρίγκου ως το πρόσωπο που έδωσε κεταμίνη στην 9χρονη κόρη της Τζωρτζίνα με αποτέλεσμα να επέλθει ο θάνατός της, σχολίασε ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ και την εκπομπή ΣΗΜΕΡΑ, ο ίδιος δήλωσε πως η εισαγγελέας έχει τεκμηριωμένη άποψη ακόμη και ιατροδικαστικά και μάλιστα συνάδει με τα επιστημονικά δεδομένα.

«Έχει γίνει πλήρως αντιληπτό το θέμα και ως την επιστημονική του άποψη, είδα μία τεκμηριωμένη άποψη για ποιο λόγο πρέπει να γίνει δεκτή η αιτία θανάτου, την οποία κατέγραψε και ο ιατροδικαστής, δηλαδή η θανατηφόρος λήψη κεταμίνης, η οποία προφανώς οδηγεί σε θάνατο», είπε.

Στην συνέχεια ο ιατροδικαστής ξεκαθάρισε σε όλους τους τόνους πως η κεταμίνη είναι μια ουσία που σκοτώνει, ειδικά αν την χειριστεί κάποιος που δεν είναι ειδικός.

«Εκτίμησή μου είναι ότι το επιστημονικό δεδομένο έχει ουσιαστικά αποδειχθεί, το ποια είναι η ορθή επιστημονική άποψη. Η κεταμίνη σκοτώνει όταν είναι σε χέρια μη ειδικών και σε μικρότερες δόσεις από αυτές που τη χειρίζεται ένας αναισθησιολόγος. Αυτό πρέπει να είναι ένα μήνυμα, καθώς χιλιάδες παιδιά χρησιμοποιούν την κεταμίνη ως ναρκωτικό. Η κεταμίνη σκοτώνει, επαναλαμβάνω», τόνισε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Βίντεο-σοκ από το τροχαίο στη Βούλα: Η στιγμή που ο 19χρονος χάνει τον έλεγχο του αυτοκινήτου

Εξεταστική Τέμπη: Το δυστύχημα οφείλεται σε λάθος του σταθμάρχη

Φορολογικές δηλώσεις με ένα «κλικ»: Πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα πιάνει τους φοροφυγάδες

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis