Skip to main content
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ιατροδικαστής για Άλκη: Μαρτυρικός, αργός και βασανιστικός ο θάνατος του

Image
Άλκης Θεσσαλονίκη
 clock 17:11 | 20/03/2023
writer icon newsroom ekriti.gr

«Μαρτυρικό θάνατο, αργό και βασανιστικό» υπέστη ο Άλκης Καμπανός, τόνισε η ιατροδικαστής Λήδα - Καλλιόπη Κοβάτση, στην κατάθεσή της, τη Δευτέρα (20/3) για κατά τη διάρκεια της δίκης για τη δολοφονία του 19χρονου. 

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η ιατροδικαστής και διευθύντρια του Εργαστηρίου Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του ΑΠΘ «καλύτερα να σε πυροβολήσουν, καλύτερα να πέσεις από το μπαλκόνι. Αυτό το ένα λεπτό ήταν μία αιωνιότητα για τον Άλκη».

Η εμπειρία από άλλα περιστατικά οπαδικής βίας

Παράλληλα, η μάρτυρας μετέφερε την εμπειρία της από την εξέταση και άλλων θυμάτων οπαδικής βίας, επισημαίνοντας ότι κοινός παρονομαστής των ευρημάτων είναι τα χτυπήματα στο κεφάλι και στα πόδια.

Μάλιστα, συμπλήρωσε ότι:

«Έχω δει πάρα πολλά θύματα αθλητικής βίας τον τελευταίο καιρό. Δεν βλέπω κακώσεις στην κοιλιά και τον θώρακα. Έχω την εντύπωση ότι υπάρχει «δάσκαλος» από πίσω που τους λέει «κεφάλια - πόδια» ανέφερε η ιατροδικαστής, καταχειροκροτούμενη από συγγενείς και φίλους του 'Αλκη.

Νωρίτερα, το δικαστήριο έκανε δεκτό αίτημα της εισαγγελέως της έδρας να προσκομιστούν στη διαδικασία τα ρούχα που φορούσε ο 19χρονος την μοιραία νύχτα ώστε να προχωρήσει η ιατροδικαστής σε αντιστοίχηση και περιγραφή των τραυμάτων του. Προσκομίστηκε - επιπλέον - το δρεπάνι, πάνω στο οποίο εντοπίστηκε γενετικό υλικό του 19χρονου.

«Χτυπήθηκε από τουλάχιστον πέντε διαφορετικά όργανα»

Νωρίτερα, η ιατροδικαστής κλήθηκε να περιγράψει αναλυτικά τα επιστημονικά της ευρήματα κατά τη διενέργεια της νεκροψίας - νεκροτομής.

Στην κατάθεσή της, η ιατροδικαστής ανέφερε: «Ο Άλκης έφερε πολλαπλά τραύματα από νύσσοντα, τέμνοντα και θλώντα όργανα, στην κεφαλή, στα κάτω και άνω άκρα -αμυντικά.

Στο κεφάλι, η εσωτερική εικόνα δεν συνάδει με την εξωτερική. Από έξω δεν φαινόταν ότι ήταν σοβαρή η κατάσταση. Μέσα διακρίναμε δύο κατάγματα και έντονο εγκεφαλικό οίδημα που επέφερε αιμορραγία. Προήλθαν από τα χτυπήματα. Το τραύμα από πίσω στο κεφάλι μπορεί να προκλήθηκε είτε από πτώση είτε από τα χτυπήματα.

Κατά τη νεκροψία- νεκροτομή του 19χρονου, εντοπίστηκαν: έναν τραύμα –στον δεξιό μηρό που προκλήθηκε από νύσσον και τέμνον όργανο- διαμέτρου ενός εκατοστού και βάθους 9 εκατοστών.

Έχει τρώσει τη μηριαία αρτηρία και έχει προκαλέσει μαζική αιμορραγία», ανέφερε και ταυτόχρονα επέδειξε και σχετικές φωτογραφίες από τη σορό.

 

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη: Τέλος τα κοτέτσια και οι στάβλοι - Πού θα ισχύσει η απόφαση του Περιφερειάρχη

Νέα τραγωδία: Νεκρός 23χρονος σε τροχαίο - Τον βρήκε διερχόμενος οδηγός

Κρήτη: Στη φυλακή ο 36χρονος επιχειρηματίας μετά την απολογία του

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis