Skip to main content
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η μοναξιά ενός 16χρονου βοσκού, που νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας

Image
βοσκος.jpg
 clock 09:31 | 29/01/2021
writer icon newsroom ekriti.gr

Την παρέμβαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Λάρισας, Απ. Τζαμαλή, στην Πρεσβεία της Αλβανίας στην Αθήνα προκάλεσε μια ανθρώπινη ιστορία η οποία αφορά έναν 16χρονο Αλβανό υπήκοο ο οποίος νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», πάσχοντας από Βρουκέλλωση (μελιταίος πυρετός).

Μια υπόθεση που απασχολεί μάλιστα και την Κοινωνική Υπηρεσία του ΠΠΓΝΛ η οποία κατέφυγε στην Εισαγγελία, ζητώντας τη συνδρομή της αφού ο 16χρονος βρίσκεται στην Ελλάδα, μόνος και «αβοήθητος» καθώς στη Λάρισα -σύμφωνα με τα όσα μέχρι σήμερα είναι γνωστά- δεν ζει κάποιος άλλος συγγενής ή φίλος, ενώ λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και των περιοριστικών μέτρων στα σύνορα, κανείς από την οικογένειά του δεν μπορεί να ταξιδέψει στη Λάρισα.

Ο 16χρονος φαίνεται πως πέρασε παράνομα στην Ελλάδα, τον περασμένο Σεπτέμβριο, περνώντας πεζός τα ελληνοαλβανικά σύνορα και χωρίς να διαθέτει κανένα ταξιδιωτικό έγγραφο για τα προς το ζην έπιασε δουλειά ως βοσκός στον Τύρναβο.

Μέχρι να ασθενήσει φαίνεται πως διατηρούσε τηλεφωνική επικοινωνία με την οικογένειά του και με έναν ακόμα ομοεθνή του, ενώ όταν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο δεν είχε μαζί του κινητό τηλέφωνο κι επιπλέον και ο ομοεθνής του δεν απαντά πλέον στα τηλέφωνα.

Ο 16χρονος που δεν μιλάει την ελληνική γλώσσα, καθιστώντας έτσι ακόμα δυσκολότερη την επικοινωνία του με τους γιατρούς, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», στις 15 Ιανουαρίου μεταφέρθηκε από γνωστό του στο Κέντρο Υγείας Τυρνάβου καθώς από ημέρες είχε υψηλό πυρετό, ρίγος και πόνους.
Διακομίσθηκε έτσι αυθημερόν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, όπου υποβλήθηκε σε σειρά εξετάσεων, ενώ ελέγχθηκε και για Βρουκέλλα με δεδομένο ότι εργαζόταν ως βοσκός. Η εξέταση αποδείχθηκε θετική ενδεχομένως από την κατανάλωση μη παστεριωμένων γαλακτοκομικών προϊόντων όπως συνηθίζουν ορισμένοι κτηνοτρόφοι.

Η Παθολογική Κλινική του ΠΠΓΝΛ, όπου παραμένει νοσηλευόμενος ο 16χρονος, του παράσχει κάθε ιατρική βοήθεια -σύμφωνα με πληροφορίες η ασθένειά του αντιμετωπίζεται πλέον- ωστόσο ως ανήλικος και μάλιστα «άγνωστος» θα πρέπει να τηρηθούν κάποιες διαδικασίες που εκτός των άλλων, προϋποθέτουν τη γονική συναίνεση.

Μετά από αίτημα της Κλινικής, η Κοινωνική Υπηρεσία του ΠΠΓΝΛ κατάφερε τελικά να επικοινωνήσει με τον πατέρα του 16χρονου στον οποίο και εξηγήθηκε η κατάσταση της υγείας του παιδιού, ενώ του επισημάνθηκε πως πρέπει να αναλάβει την ευθύνη του ανήλικου γιου του, καθώς κάποια στιγμή, πρέπει να του δοθεί εξιτήριο.

Ο πατέρας του 16χρονου, επικαλούμενος τα περιοριστικά μέτρα της πανδημίας, δήλωσε πως δεν μπορεί ο ίδιος να έρθει στην Ελλάδα δηλώνοντας μόνο ότι μπορεί να αποστείλει κάποιο πιστοποιητικό με το οποίο εκείνο που μπορεί να συμβεί είναι να ταυτοποιηθούν τα στοιχεία του ανηλίκου.

Έτσι η Κοινωνική Υπηρεσία κατέφυγε στην Εισαγγελία με τον κ. Τζαμαλή να επικοινωνεί με την Πρεσβεία της Αλβανίας στην Αθήνα, προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσα τα όποια διαδικαστικά ζητήματα και η οικογένεια να παράσχει ουσιαστική βοήθεια στο ανήλικο παιδί της που εδώ και 14 πλέον ημέρες νοσηλεύεται χωρίς να έχει κανέναν στο πλευρό του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη - κορωνοϊός: Αυξάνονται τα μεταλλαγμένα κρούσματα - Ανησυχία για τη νέα εστία

ΕΟΔΥ - κορωνοϊός: 75 Rapid Test στο Ρέθυμνο - 1 θετικό

Παγώνη: Να ανοίξουν τα σχολεία με τεστ σε μαθητές και καθηγητές κάθε εβδομάδα

 

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis