Skip to main content
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η ... "Μάχη της Κρήτης" σήμερα στη Λότζια για τον σουηδικό κολοσσό

hm.jpg
 clock 12:10 | 20/05/2015
writer icon newsroom ekriti.gr

Την ώρα που όλα δείχνουν ότι το θέμα της λειτουργίας του καταστήματος H&M στο Ηράκλειο, θα πάρει το "πράσινο φως" από το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου το απόγευμα, καθώς η πρόταση από την εταιρεία είναι καθόλα νόμιμη, όπως έχει επανειλλημμένως δηλώσει ο αντιδήμαρχος Πολεοδομίας Γιάννης Αναστασάκης, οι αντιδράσεις κορυφώνονται, με κύριο επιχείρημα των ντόπιων επιχειρηματιών, ότι θα οδηγηθούν στο λουκέτο εκατοντάδες ομοειδείς επιχειρήσεις.

Σε συνέντευξή του στο Ράδιο Κρήτη και στον Κώστα Συλιγάρδο, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου Μανώλης Κουμαντάκης, υπογράμμισε ότι το δημοτικό συμβούλιο και η δημοτική αρχή, δεν πρέπει να λειτουργούν με βάση "νομικίστικα και τεχνικά κίνητρα, αλλά με κοινωνικά κριτήρια", αναλογιζόμενοι το αδιέξοδο στο οποίο θα περιέλθουν χιλιάδες Ηρακλειώτες, έμποροι και εργαζόμενοι.

Μάλιστα ο κ. Κουμαντάκης προχώρησε ένα βήμα παραπάνω, προτείνοντας ουσιαστικά στο δημοτικό συμβούλιο να αναβάλλει τη συζήτηση του επίμαχου θέματος, εωσότου ψηφιστεί η μελέτη της Παλιάς Πόλης του Ηρακλείου, γνωστή και ως μελέτη Ρέντσου, η οποία μεταξύ άλλων προβλέπει ότι τέτοιου είδους καταστήματα, σε έναν ιστορικό δρόμο, όπως είναι η 25ης Αυγούστου, δεν θα πρέπει να ξεπερνούν τα 600 τ.μ., ενώ η εν λόγω επιχείρηση, αν ανοίξει το επόμενο διάστημα, θα αγγίζει τα 2.800 τ.μ.

Ο Γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Βασίλης Ευφραίμογλου, είπε, ότι όποια κι αν είναι η απόφαση η οποία θα ληφθεί σήμερα, οι έμποροι θα εξαντλήσουν όλα τα περιθώρια, προκειμένου ο Σουηδικός κολοσσός να μην εγκατασταθεί στο Ηράκλειο.

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis