Η τοπική κοινωνία της Αμφιλοχίας είναι σοκαρισμένη από τη φρικτή δολοφονία της 36χρονης Αρετής από τον εν διαστάσει σύζυγό της, ο οποίος στη συνέχεια αυτοκτόνησε.
Η νεκροψία - νεκροτομή που θα γίνει σήμερα (15/7) θα αποκαλύψει τα ακριβή αίτια του θανάτου της Αρετής. Τα δύο της παιδιά, που βρίσκονται στην εφηβεία, βιώνουν την τραγική απώλεια των γονιών τους μέσα σε λίγα λεπτά.
Κάτοικοι της περιοχής ανέφεραν ότι ο δράστης την ζήλευε υπερβολικά και τη χτυπούσε. Η τελευταία πράξη του δράματος θα εκτυλιχθεί στην κηδεία της Αρετής, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 5:30 το απόγευμα στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής στην Αμφιλοχία. Οι γονείς της, τα παιδιά της και όλοι όσοι την αγαπούσαν θα την αποχαιρετήσουν, ανίκανοι να πιστέψουν το τραγικό γεγονός.
Ο κουμπάρος προσπάθησε να σταματήσει τον δράστη
Ο κουμπάρος του ζευγαριού, αποκαλύπτοντας νέες λεπτομέρειες για τις τελευταίες στιγμές του φονικού, μίλησε στο STAR για όσα συνέβησαν στην οδό Λουτρού στην Αμφιλοχία λίγο πριν ο 42χρονος σκοτώσει την 36χρονη Αρετή.
Ο κουμπάρος ανέφερε ότι ο δράστης έστρεψε την καραμπίνα και προς το μέρος του, απειλώντας τον με θάνατο.
«Του είπα τι πας να κάνεις;»
Ο κουμπάρος, που ζει στον πάνω όροφο του σπιτιού, ήταν ο πρώτος που προσπάθησε να σταματήσει τον δράστη και αυτόχειρα.
«Η μικρούλα πήρε τηλέφωνο τη γυναίκα μου και της είπε ότι ο μπαμπάς είχε πάει στο σπίτι και είχε μια καραμπίνα. Η γυναίκα μου κατέβηκε στον πρώτο όροφο αλλά δεν κατάφερε να μπει στο σπίτι. Λίγο αργότερα μπήκαμε στο σπίτι και τότε είδα τον Μπάμπη. Προσπάθησα να τον ηρεμήσω όπως μπορούσα. Όταν ήρθε το αυτοκίνητο με την Αρετή το ακούσαμε. Σταμάτησε ακριβώς μπροστά στην πόρτα. Τότε του είπα ''Τι πας να κάνεις; Μην κάνεις καμιά βλακεία''. Ο Μπάμπης πήδηξε από το μπαλκόνι πάνω στο αυτοκίνητο, κατέβηκα και εγώ από τις σκάλες».
Τα λεπτά που ακολούθησαν ήταν δραματικά. Ο κουμπαρος προσπαθούσε να σταματήσει τον 43χρονο, ωστόσο ο δράστης δεν δίστασε να στρέψει την καραμπίνα εναντίον του.
Ο κουμπάρος του ζεύγους αναφέρει στην κατάθεσή του για την απειλή που δέχθηκε: «Του ξαναείπα: ''Τι πας να κάνεις;''. Τότε έστρεψε το όπλο προς το μέρος μου και με απείλησε. Στάθηκε από το παράθυρο του συνοδηγού και από εκεί έριξε τον δεύτερο πυροβολισμό προς την Αρετή. Στη συνέχεια τον είδα να πηγαίνει προς το ασημί αυτοκίνητο που είναι έξω από το σπίτι και δευτερόλεπτα αργότερα άκουσα τον πυροβολισμό. Τα έχασα και έτρεξα προς το αστυνομικό τμήμα».
Ο 43χρονος είχε πάρει πίσω την καραμπίνα όταν αθωώθηκε για ενδοοικογενειακή βία τον Μάιο
Μία ακόμη τραγική λεπτομέρεια έρχεται στο φως για τη δολοφονία της 36χρονης Αρετής από τον εν διαστάσει σύζυγό της. Τον περασμένο Μάιο, όταν του είχε γίνει μήνυση για ενδοοικογενειακή βία, του είχε αφαιρεθεί η καραμπίνα, την οποία κατείχε νόμιμα.
Ωστόσο, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της αστυνομίας, όταν αθωώθηκε και δεδομένου ότι δεν είχε χρησιμοποιηθεί στο περιστατικό, το όπλο του επεστράφη, μετά από αίτηση που είχε κάνει. Δύο μήνες μετά, ο 43χρονος χρησιμοποίησε αυτό το όπλο για να σκοτώσει τη γυναίκα και να αυτοκτονήσει.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ηράκλειο: Σε γυναίκα ανήκει το πτώμα που βρέθηκε σε σπίτι
Η πρώτη συνέντευξη Τραμπ μετά την απόπειρα: «Δεν θα έπρεπε να είμαι εδώ, έστριψα τη σωστή στιγμή»
Τη χτύπησε με τηγάνι στο κεφάλι, του απάντησε με γροθιές - Έβαλε panic button ο άντρας