Skip to main content
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γκάζι: Απολογείται σήμερα ο 33χρονος συνοδηγός -Σε Ελλάδα και Αλβανία οι έρευνες για τον 37χρονο πιστολέρο

Image
Γκάζι δράστες
 clock 08:26 | 20/12/2023
writer icon newsroom ekriti.gr

Άφαντος παραμένει ο 37χρονος δράστης της αιματηρής επίθεσης στο Γκάζι που πυροβόλησε παρέα Κρητικών για ασήμαντη αφορμή, με τις έρευνες για τον εντοπισμό του σε Ελλάδα και Αλβανία να βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Σήμερα, αναμένεται να απολογηθεί ο 33χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος ήταν συνοδηγός στο όχημα που διέφυγαν οι δράστες. Σημειώνεται πως σε βάρος του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για συμμετοχή σε απόπειρα και για συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με όσα φέρεται να ισχυρίστηκε ο 33χρονος συλληφθέντας, ο 37χρονος  πιστολέρο, που πυροβόλησε εν ψυχρώ και τραυμάτισε τρεις νεαρούς στο Γκάζι, ήταν μεθυσμένος και εκνευρισμένος.

«Ήταν τρελαμένος, τον είχε παρατήσει η φίλη του»

«Το βράδυ του Σαββάτου με πήρε τηλέφωνο στις 2 τα ξημερώματα. Κοιμόμουν, αλλά δεν μου έκανε εντύπωση γιατί είχε χωρίσει πριν δύο μήνες και ήταν τρελαμένος, γιατί τον παράτησε η πολύ μικρή φίλη του. Μου είπε πως δεν είναι καλά και πως θέλει να πάμε κάπου να πιούμε ένα ποτό. Του είπα "άσε με, είμαι κουρασμένος, δουλεύω το πρωί και έχω πρόβλημα με τη μέση μου, παίρνω φάρμακα και δεν μπορώ να πιω. Δεν μπορώ να βγω τώρα από το σπίτι, δεν έχω αυτοκίνητο. Τότε μου είπε "σήκω, ετοιμάσου, και έρχομαι εγώ να σε πάρω". Πράγματι, ήρθε με το αυτοκίνητο, με πήρε τηλέφωνο και μου είπε ''έφτασα και σε περιμένω''. Ντύθηκα γρήγορα και κατέβηκα».

 

Τι ισχυρίζεται η υπεράσπιση του 33χρονου που συνελήφθη

Στην ΕΡΤ μίλησε χθες η δικηγόρος, Σταματία Μάρκου που έχει αναλάβει τον 33χρονο, επισημαίνοντας ότι δεν αποδέχεται την πρόκληση οποιασδήποτε σωματικής βλάβης σε βάρος άλλου ανθρώπου, ενώ διαχώρισε τη θέση του πελάτη της από τον άνδρα που αναζητείται ως ο «πιστολέρο».

Όπως είπε η κυρία Μάρκου ο εντολέας της «από την πρώτη στιγμή υπήρξε ειλικρινής. Κατέθεσε το τι ακριβώς είχε συμβεί κατά την επίδικη ημέρα και ώρα. Διαχώρισε ρητά τη θέση του ότι όχι μόνο δεν γνώριζε την ύπαρξη του όπλου, όχι μόνο δεν αποδέχεται την πρόκληση οιασδήποτε σωματικής βλάβης σε βάρος άλλου ανθρώπου, πολλώ μάλλον το αποτέλεσμα αυτό που έχει προκληθεί. Από την πρώτη στιγμή έθεσε εαυτόν στη διάθεση των διωκτικών αρχών. Από την πρώτη στιγμή υπήρξε ειλικρινής και θα παραμείνει έτσι έως το τέλος».

 

Πάντως, o 33χρονος φαίνεται πως έχει απασχολήσει τις ελληνικές Αρχές για βαριά αδικήματα του κοινού ποινικού δικαίου στο παρελθόν.

Συγκεκριμένα:

  • Το 2008 στην Κρυσταλοπηγή για Διακίνηση μεταναστών και το νόμο περί αλλοδαπών
  • Το 2010 για διακίνηση ναρκωτικών
  • Το 2012 για τη συμμετοχή του σε  Εγκληματική οργάνωση, κλοπές, όπλα και ναρκωτικά
  • Το 2015 για Απόπειρα ανθρωποκτονίας, βαριά σωματική Βλάβη, το νόμο περί όπλων
  • Και το 2019 για συμμετοχή σε Εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία, κλοπές, ενώ τότε του είχαν επιβληθεί περιοριστικοί όροι βάσει των οποίων έπρεπε να δίνει το παρών μια φορά το μήνα στο ΤΑ Μελισσίων.

Αναζητείται σε Ελλάδα και Αλβανία ο 37χρονος κακοποιός

Παράλληλα, το ενδεχόμενο ο σκληρός Αλβανός κακοποιός που πυροβόλησε τους τρεις νεαρούς Κρητικούς στο Γκάζι, να έχει διαφύγει στην Αλβανία εξετάζουν οι Αρχές.

Ο καταζητούμενος πιστολέρο έχει κατηγορηθεί στη χώρα μας για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών και κλοπές. Σύμφωνα με αλβανικά μέσα, έχει μπει φυλακή για δέκα χρόνια στην Αλβανία, γιατί πυροβόλησε τρεις αστυνομικούς. Αποφυλακίστηκε πριν ακριβώς από ένα χρόνο.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αιματηρή συμπλοκή με πυροβολισμούς και έναν τραυματία -«Ελάτε γρήγορα, ο άνθρωπος πεθαίνει»

Αχτσιόγλου κατά Κασσελάκη: «Θα ήταν καλό να ενημερωθεί κάποια στιγμή για τη σύγχρονη ιστορία της Αριστεράς»

Ερυθρά Θάλασσα: Συναγερμός και στα ελληνικά πλοία για τους Χούθι – Συνεχίζουν τις απειλές οι αντάρτες

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis