Skip to main content
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Για τις εξετάσεις πιστοποίησης των αποφοίτων δημόσιων και ιδιωτικών ΙΕΚ, παρεμβαίνει το ΚΚΕ

Image
Τα γραφεία του ΚΚΕ
 clock 22:53 | 10/04/2020
writer icon newsroom ekriti.gr

Σύμφωνα με την κοινοβουλευτική παρέμβαση του κόμματος:

"Από τις 24 Δεκέμβρη 2019 ο ΕΟΠΠΕΠ έχει ανακοινώσει ότι θα διεξαχθούν οι εξετάσεις πιστοποίησης και με πολύ μεγάλη καθυστέρηση, στις 26 Φλεβάρη 2020, καθόρισε τις αρχικές ημερομηνίες για την υποβολή αιτήσεων (Τετάρτη 11/03/2020 ως την Παρασκευή 27/03/2020), που λόγω της πανδημίας πήραν παράταση μέχρι τις 30/4/2020. 

Παρόλα αυτά μέχρι και σήμερα δεν έχουν ανακοινωθεί οι ημερομηνίες διεξαγωγής των εξετάσεων. 

Μέσα σε συνθήκες πανδημίας που αντικειμενικά γεννά νέα προβλήματα και αγωνίες σε όλους τους απόφοιτους και τις οικογένειές τους, η άγνοια για το πότε θα διενεργηθούν οι εξετάσεις πιστοποίησης του ΕΟΠΠΕΠ εντείνει το άγχος και την ανασφάλεια, αφού οι απόφοιτοι θα πρέπει να προετοιμαστούν στην ύλη. Πολλοί είναι οι απόφοιτοι οι οποίοι έχουν στο σχεδιασμό τους να δουλέψουν εποχικά το καλοκαίρι, πράγμα που σημαίνει πως χρειάζονται επιπρόσθετα μέτρα, όπως για παράδειγμα η διασφάλιση αδειών ή η πραγματοποίηση δεύτερης εξεταστικής για την πιστοποίηση όσων δεν είναι εφικτό να συμμετέχουν σε αυτή.

Επιπρόσθετες δυσκολίες είναι ότι οι απόφοιτοι για να συμμετάσχουν θα πρέπει να πληρώσουν το ποσό των 100 ευρώ, αλλά και να αποστείλουν τα έγγραφά τους έως τις 30/4/2020 (καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων), δηλαδή το χρονικό διάστημα που ισχύουν τα περιοριστικά μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Πολλοί που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις εξετάσεις μπορεί να έχουν δυσκολία να ανταποκριθούν στο ποσό των 100 ευρώ, σε μια περίοδο που χιλιάδες έχουν μείνει άνεργοι ή αναμένουν το έκτακτο επίδομα των 800 ευρώ. 

 

Με βάση τα παραπάνω ερωτάται η κ. Υπουργός:

Τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση ώστε να καταργηθεί, ιδιαίτερα μέσα σε αυτές τις έκτακτες συνθήκες, το ποσό των 100 ευρώ ώστε να διευκολυνθούν όλοι όσοι έχουν δικαίωμα συμμετοχής να συμμετέχουν; 

Τι μέτρα θα πάρει για την παράταση της ημερομηνίας υποβολής των αιτήσεων για να μην αποκλειστεί κανένας απόφοιτος, αλλά και για την ημερομηνία διεξαγωγής τους, πιθανά και δεύτερης εξεταστικής;"

 

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis