Skip to main content
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εξάρχεια: Ανθρωποκτονία με συναίνεση ή "καθαρή" δολοφονία; Τι εξετάζεται για το ζευγάρι που έκοψε τις φλέβες του

Image
Περιπολικό
 clock 13:14 | 23/02/2024
writer icon newsroom ekriti.gr

Ανθρωποκτονία με συναίνεση ή "καθαρή" ανθρωποκτονία είναι τα ενδεχόμενα που εξετάζουν οι αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών για τον θάνατο μιας 57χρονης, στην οδό Κομνηνών στα Εξάρχεια.

Η αστυνομία είχε ειδοποιηθεί περίπου στις 14:00 το μεσημέρι της Πέμπτης, από τον 57χρονο σύζυγό της, ο οποίος ανέφερε ότι η γυναίκα του είναι νεκρή. Υποστήριξε ότι η σύζυγός του έπασχε από καρκίνο και είχαν συναποφασίσει να αυτοκτονήσουν. 

Οι αστυνομικοί που έφθασαν εκεί βρήκαν νεκρή την γυναίκα στο σαλόνι με τραύματα από ξυράφι στους καρπούς της, ενώ παρόμοια τραύματα έφερε και ο σύζυγός της, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ΕΛΠΙΣ όπου νοσηλεύεται. Προφορικά στους αστυνομικούς που τον βρήκαν, είπε ότι αυτός έκοψε τις φλέβες της γυναίκας του.

"Τα κορμιά μας δεν προσφέρουν τίποτα πια, αλλά η ψυχή και η φωτιά δεν πεθαίνουν ποτέ. Γι’ αυτό, διαλέξαμε τη λευτεριά. Καλή αντάμωση στους αδικημένους, στους μόνους, στους φευγάτους και στους ασώπαστους. Τα λέμε στην φωτιά" έγραφε το σημείωμα που βρήκαν οι αστυνομικοί, το οποίο μεταφέρθηκε στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για γραφολογική εξέταση, όπως και ένα ξυράφι που φέρεται να έχει χρησιμοποιηθεί.

Ο ιατροδικαστής που προέβη στη νεκροψία ανέφερε ότι αποκλείεται η άτυχη γυναίκα να έχει προκαλέσει μόνη της τόσο βαθιά τραύματα στους καρπούς της με ένα "μπαρμπέρικο" ξυράφι και θεωρεί ότι τα τραύματα τα έχει κάνει άλλος.

Οι γιατροί που εξέτασαν τον 57χρονο σύζυγό της στο νοσοκομείο ΕΛΠΙΣ, ανέφεραν ότι τα τραύματα του ίδιου είναι "ρηχά", όπως και ένα ξυράφι που βρέθηκε στον χώρο. Ο ίδιος δεν είναι σε θέση να καταθέσει κάτι που αναμένεται να γίνει όταν η κατάσταση της υγείας του το επιτρέψει. Προφορικά στους αστυνομικούς που τον βρήκαν, είπε ότι αυτός έκοψε τις φλέβες της γυναίκας του.

Οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν ο 57χρονος άνδρας αρχικά να "βοήθησε" την σύζυγό του χαρακώνοντας τις φλέβες της, αλλά όταν στη συνέχεια προσπάθησε να κάνει το ίδιο στον εαυτό του, ίσως μετάνιωσε ή φοβήθηκε, και έδεσε τα τραύματά του.

Στη συνέχεια πήρε τηλέφωνο στην Άμεση Δράση ενημερώνοντας για τον θάνατο της γυναίκας του. Ο ίδιος όταν έφθασαν οι αστυνομικοί φέρεται να τους είπε ότι είχαν συναποφασίσει να αυτοκτονήσουν και πως αρχικά θα έκοβε εκείνος τις φλέβες της συζύγου και εκείνη στη συνέχεια τις δικές του, κάτι που φυσικά δεν θα μπορούσε να κάνει η 57χρονη, στην ημιθανή κατάσταση που βρισκόταν η ίδια.

Οι αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών που χειρίζονται την υπόθεση, ερευνούν αν υπήρξε "υποβοήθηση" στον θάνατο της γυναίκας, δηλαδή ανθρωποκτονία με συναίνεση ή σκηνοθεσία της σκηνής θανάτου για την κάλυψη ανθρωποκτονίας. Οι αστυνομικοί περιμένουν την ιατροδικαστική έκθεση μετά και την νεκροτομή της σορού, όπως και την βελτίωση της κατάστασης της υγείας του 57χρονου, προκειμένου να λάβουν κατάθεσή του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δημοσκόπηση: Στο πλευρό των αγροτών ο κόσμος, σημαντικότερο πρόβλημα η ακρίβεια

Διασύνδεση ταμειακών-POS: Στο φουλ οι μηχανές - Λήγει η προθεσμία

Μαχαίρωσε την 87χρονη μέχρι θανάτου - Πώς έγινε η νέα γυναικοκτονία

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis