Skip to main content
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έρχονται αυξήσεις στο ρεύμα - Όλες οι λεπτομέρειες

Image
ΔΕΗ
 clock 13:07 | 23/08/2019
writer icon newsroom ekriti.gr

Από την 1η Σεπτεμβρίου θα αρχίσουν να τρέχουν οι αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας "ΤΑ ΝΕΑ", προγραμματίζεται έκτακτη γενική συνέλευση της Επιχείρησης στις 30 Αυγούστου ώστε οι αυξήσεις οι οποίες αναμένεται να αποφασιστούν να ενεργοποιηθούν άμεσα.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ , Γιώργος Στάσσης αποκάλυψε ότι το ταμειακό έλλειμμα της εταιρείας αυξάνεται δραματικά με αποτέλεσμα η μαύρη τρύπα στο ταμείο να έχει ξεπεράσει τα 750 εκατ. ευρώ και να οδεύει για τα 800 με 900 εκατ. ευρώ.

Εκτίμησε δε ότι χωρίς άμεσα μέτρα τα δάνεια της εταιρείας κινδυνεύουν να εγγραφούν από τις τράπεζες ως μη εξυπηρετούμενα δάνεια.

Συνολικά η νέα διοίκηση δρομολογεί μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου 10 μέτρα ώστε ο ορκωτός λογιστής να μην προχωρήσει σε παρατηρήσεις στον εξαμηνιαίο ισολογισμό, ο οποίος δημοσιεύεται στις 24 Σεπτεμβρίου. Εκτός από αυξήσεις στα τιμολόγια ρεύματος καταργείται η οριζόντια έκπτωση συνέπειας 10%, ενώ επιστρατεύεται και “τεράστιο κυνήγι” των στρατηγικών κακοπληρωτών. Προχωρούν επίσης η τιτλοποίηση ληξιπρόθεσμων οφειλών για την άντληση ρευστότητας, το κλείσιμο κοστοβόρο λιγνιτικών μονάδων και κυρίως η εκπόνηση νέου επιχειρησιακού σχεδίου που θα καθοδηγήσει τις δράσεις εξοικονόμησης δαπανών και τις επενδυτικές της δραστηριότητες.
Με πληροφορίες από την εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ”

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis