Κοινωνία

Έρευνα: Πόσα έκοψαν οι Έλληνες από τα ψώνια του σούπερ μάρκετ

Σουπερ Μάρκετ

Σαράντα ευρώ λιγότερα σε σχέση με πέρσι δίνουν κάθε μήνα οι Έλληνες για τα ψώνια τους στο σούπερ μάρκετ. Η μέση μηνιαία δαπάνη των νοικοκυριών στο σούπερ μάρκετ διαμορφώνεται στα 274 ευρώ από 310 πέρσι, σύμφωνα με έρευνα του Οικονομικού Πανεπιστημίου της Αθήνας, που δημοσιεύει η εφημερίδα «Καθημερινή».  

Μείωση που επιβεβαιώνεται και από τα μέχρι στιγμής στοιχεία για τον τζίρο των σούπερ μάρκετ, που δείχνουν τον Ιανουάριο να κλείνει με μείωση των πωλήσεων κατά 10%, τον Φεβρουάριο με αύξηση 2,9% και τον Μάρτιο να ξεκινά με κάμψη των πωλήσεων κατά 15%.

Η μέση δαπάνη ανά επίσκεψη παραμένει σχεδόν στα ίδια επίπεδα, 50,4 ευρώ φέτος από 49,5 ευρώ πέρσι, ωστόσο η συχνότητα επισκέψεων είναι μικρότερη, 6,8 φορές το μήνα από 8,5 φορές πέρσι.

Κοινωνία

Ποιος γιορτάζει σήμερα, 23 Ιανουαρίου

λουλούδια

23 Ιανουαρίου: Άγιοι Κλήμης Επίσκοπος Αγκύρας και Αγαθάγγελος, Άγιος Διονύσιος ο εν Ολύμπω, Όσιος Ευσέβιος, Όσιος Μαϋσιμάς ο Σύρος, Όσιος Σαλαμάνης ο Ησυχαστής, Άγιοι Δύο Μάρτυρες «οι εν τω Παρίω», Άγιος Αχόλιος Επίσκοπος Θεσσαλονίκης, Όσιος Γεννάδιος ο εν Κοστρόμα ο Λιθουανός, Σύναξη πάντων των εν Καστρομά της Ρωσίας διαλαμψάντων Αγίων, Άγιος Ανατόλιος ο Ιερομάρτυρας Επίσκοπος Οδησσού

Σήμερα γιορτάζουν οι: Αγαθάγγελος, Αγαθαγγέλα, και οι Διονύσιος και Διονυσία, που δεν επέλεξαν να γιορτάζουν είτε στις 3 Οκτωβρίου (Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου) είτε στις 17 Δεκεμβρίου (Αγίου Διονυσίου αρχιεπισκόπου Αιγίνης του θαυματουργού).

Μην ξεχάσετε να τους ευχηθείτε!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κορωνοϊός: ανοίγουν την 1η Φεβρουαρίου Γυμνάσια και Λύκεια (Βίντεο)

Κρήτη - κορωνοϊός: 11 κρούσματα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ (Βίντεο)