Skip to main content
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επίθεση σε 31χρονο αστυνομικό: Συνελήφθη ο δράστης - Ομολόγησε την πράξη του

Image
Αστυνομικός
 clock 11:19 | 10/12/2023
writer icon newsroom ekriti.gr

Στη σύλληψη του δράστη του βαρύτατου τραυματισμού του αστυνομικού στα επεισόδια της Πέμπτης στου Ρέντη προχώρησε η ΕΛΑΣ.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για έναν 18χρονο που έχει ήδη ομολογήσει την πράξη του.

«Εγώ πέταξα την φωτοβολίδα. Την είδα ότι έσκασε πρώτα στο έδαφος και μετά πήγε στο πόδι του αστυνομικού» ήταν τα πρώτα του λόγια στους αστυνομικούς.

Όσα είπε στους αστυνομικούς

«...Αυτόν τον άντρα δεν τον ήξερα, φορούσε μια φουλ φεις κουκούλα και είχε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του. Αυτός μας είπε να επιτεθούμε στους αστυνομικούς. Βγήκαμε από το γήπεδο, μας έδωσε μολότοφ, ξύλα, πέτρες και τις φωτοβολίδες. Εγώ δεν ήξερα να τη χρησιμοποιώ και μου έδειξε εκείνη τη στιγμή. Έριξα τη φωτοβολίδα ευθεία αυτή έκανε γκελ στο οδόστρωμα και καρφώθηκε στο πόδι του αστυνομικού. Τον είδα να πέφτει στο δρόμο και μετά γύρισα την πλάτη μου και με τους υπόλοιπους μπήκαμε πάλι μέσα στο γήπεδο».

Έτσι περιέγραψε στις αρχές ο 18χρονος που βρίσκεται στα χέρια της Ασφάλειας πώς έριξε τη φωτοβολίδα και τραυμάτισε τον αστυνομικό που αυτή τη στιγμή χαροπαλεύει στο νοσοκομείο. Η αντίστροφη μέτρηση για τη σύλληψη του άρχισε όταν βρέθηκε το πρόσωπο στο οποίο ο 18χρονος καυχιόταν ότι έριξε φωτοβολίδα και πέτυχε αστυνομικό. Συγκεκριμένα, οι αξιωματικοί της αθλητικής βίας εντόπισαν μετά από έρευνα δική τους μάρτυρα που ήταν μαζί με τον 18χρονο ο οποίος τους αποκάλυψε ότι όταν επέστρεψαν πάλι στις κερκίδες μετά την επίθεση στους αστυνομικούς έλεγε:

«Χαμός έγινε έξω την πέσαμε στους μπάτσους. Εγώ πέτυχα έναν».

Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο νεαρός δράστης είναι οργανωμένος οπαδός και ήταν ανάμεσα στους 424 που είχαν προσαχθεί το βράδυ της Πέμπτης μετά τα επεισόδια έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη»

Τα στοιχεία που δείχνουν πρσχεδιασμένη επίθεση

Με βάση τα μέχρι στιγμής στοιχεία φαίνεται ότι η επίθεση στους αστυνομικούς των ΜΑΤ το βράδυ της Πέμπτης έξω από το κλειστό «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη ήταν προσχεδιασμένη.

Αυτο τεκμαίρεται αφενός από τα ευρήματα της ΕΛΑΣ μέσα και έξω από το γήπεδο (κροτίδες, φωτοβολίδες, μαχαίρια και κάποιες σακούλες που περιέχουν μέσα ρούχα, κάποια εκ των οποίων οι χούλιγκαν επιχείρησαν να κάψουν στις τουαλέτες του γηπέδου) και αφετέρου από τις καταθέσεις των συναδέλφων του 31χρονου αστυνομικού αλλά και τις πληροφορίες οτι έξω από το «Μελίνα Μερκούρη» υπήρχαν άτομα που είχαν αναλάβει ρόλο οργανωτή.

 

(στην φωτογραφία ο αστυνομικός, θύμα της επίθεσης)

 

Διαβάστε επίσης:

ΕΛ.ΑΣ.: «Κάποιοι αρνήθηκαν είτε να δώσουν αποτυπώματα, DNA ή δείγμα για πυρίτιδα»

Κατέβασαν το παντελόνι 15χρονου μαθητή και τον βιντεοσκοπούσαν

Νεκροί σε τροχαίο 20χρονος και 29χρονος...

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis