Κοινωνία

Επίδομα Παιδιού: Πότε θα πληρωθεί η 5η δόση

επίδομα παιδιού

Το Επίδομα Παιδιού υπολογίζεται με βάση τα εξαρτώμενα τέκνα που έχουν δηλωθεί στο Α21 του 2020 και σύμφωνα με την τελευταία εκκαθαριστική φορολογική δήλωση.

Ο ΟΠΕΚΑ υπενθυμίζει προς όλους τους ενδιαφερόμενους ότι, για να χορηγηθεί το επίδομα παιδιού, θα πρέπει η αίτηση να έχει υποβληθεί οριστικά και να έχει εγκριθεί. Αίτηση η οποία αποθηκεύτηκε προσωρινά, θεωρείται μη υποβληθείσα και δεν λαμβάνεται υπόψη.

Οι αιτούντες μπορούν να επισκέπτονται τον σύνδεσμο https://opeka.gr/oikogeneies/epidoma-paidiou/erotiseis-apantiseis/ και να διαβάζουν τις συχνές ερωτήσεις και τις σχετικές απαντήσεις που δίδονται από τον οργανισμό και στοχεύουν σε τυχόν διευκρινίσεις γύρω από το Επίδομα Παιδιού.

Το δικαιούμενο ποσό του επιδόματος παιδιού θα υπολογιστεί βάσει των εξαρτώμενων τέκνων που θα δηλωθούν στο Α21 του 2020 και του συνολικού οικογενειακού εισοδήματος που οι δικαιούχοι είχαν το φορολογικό έτος 2018.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής της αίτησης Α21 επιτρέπει μέσω εκτεταμένων ηλεκτρονικών διασταυρώσεων με διαθέσιμες βάσεις δεδομένων άλλων φορέων και υπηρεσιών, τον έλεγχο της ακρίβειας και της ορθότητας των δηλούμενων στοιχείων και πληροφοριών κατά το στάδιο υποβολής της αίτησης.

Οι ημερομηνίες πληρωμών
Για να χορηγηθεί το επίδομα η αίτηση πρέπει να υποβληθεί οριστικά και να έχει εγκριθεί. Επισημαίνεται ότι αίτηση που έχει αποθηκευθεί προσωρινά θεωρείται μη υποβληθείσα και δεν λαμβάνεται υπόψη.

Οι υπόλοιπες δόσεις θα καταβληθούν ως εξής:

πέμπτη δόση επιδόματος παιδιού Σεπτέμβριος – Οκτώβριος θα δοθεί Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020
έκτη δόση του Επιδόματος Παιδιού Νοέμβριος – Δεκέμβριος θα δοθεί πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων του 2020.
Το Επίδομα Παιδιού υπολογίζεται με βάση τα εξαρτώμενα τέκνα που έχουν δηλωθεί στο Α21 του 2020 και σύμφωνα με την τελευταία εκκαθαριστική φορολογική δήλωση.

Κοινωνία

Βόλος: Ανθρώπινη τραγωδία πίσω από τη φωτιά στη φάτνη - «Έβαλα φωτιά για να ζεσταθώ»

φάτνη

Φωτιά σε κουβέρτες για να ζεσταθεί υποστηρίζει πως έβαλε ένας 37χρονος άστεγος, που συνελήφθη για την καταστροφή της φάτνης στο προαύλιο του μητροπολιτικού ναού του Αγ. Νικολάου Βόλου.

Ότι απέμεινε από την φάτνη
Ότι απέμεινε από την φάτνη

Σύμφωνα με το e-thessalia.gr, ο 37χρονος συνελήφθη χθες κατηγορούμενος για εμπρησμό από πρόθεση. Η σύλληψή του φέρεται να έγινε στο Νοσοκομείο Βόλου, όπου είχε βρει καταφύγιο από προχθές τη νύχτα, ενώ φέρεται να είχε προηγηθεί και επεισόδιο με νοσηλεύτρια η οποία δεν τον άφησε να εισέλθει στο νοσηλευτικό ίδρυμα, για να κοιμηθεί.

Σχετικά με την σύλληψή του ενημερώθηκε και ο Εισαγγελέας, στον οποίο και θα παραπεμφθεί σήμερα. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 37χρονος υποστήριξε ότι είχε πάρει ένα τσιγάρο το πρωί της Τετάρτης, γύρω στις 6 και είχε ζητήσει από υπάλληλο καταστήματος επί της Ερμού αναπτήρα, προκειμένου να το ανάψει και να καπνίσει.

Βρήκε δε καταφύγιο στην φάτνη επειδή κρύωνε καθώς κυκλοφορεί με τα εσώρουχα και ένα μπουφάν. Μπαίνοντας στη φάτνη, βρήκε κουβέρτες από τον στολισμό που υπήρχε εκεί και άναψε με αυτές φωτιά, όπως ανέφερε. Η φωτιά ωστόσο πήρε διαστάσεις, αφού υπήρχαν άχυρα παντού και καύσιμη ύλη και έτσι η φάτνη τυλίχθηκε στις φλόγες και έγινε στάχτη. Ο 37χρονος πρόλαβε να απομακρυνθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες συχνά λάμβανε φαγητό από το «Δος ημίν» το συσσίτιο δηλαδή του μητροπολιτικού ναού του Αγ. Νικολάου.

Διαβάστε επίσης: Ηράκλειο: Ατμόσφαιρα Χριστούγεννων με λαμπιόνια και δέντρα! (φωτογραφίες)

Κορωνοϊός - Θεσσαλονίκη: Ξεκληρίστηκε οικογένεια μέσα σε 48 ώρες

Κορωνοϊος - Σαρηγιάννης: Με 700 κρούσματα τη μέρα θα φύγει το 2020