Skip to main content
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επίδομα 534 ευρώ: Νέες ημερομηνίες για αναστολές Σεπτεμβρίου

Image
αναστολή σύμβασης
 clock 12:13 | 06/10/2020
writer icon newsroom ekriti.gr

Το ερχόμενο Σάββατο 10 Οκτωβρίου ξεκινούν στο πληροφοριακό σύστημα «Εργάνη» οι δηλώσεις αναστολών συμβάσεων εργασίας για τον Σεπτέμβριο.

Επιχειρήσεις που ανήκουν στους κλάδους του επισιτισμού, του τουρισμού, των μεταφορών, του πολιτισμού, του αθλητισμού και κάθε άλλου κλάδου που πλήττεται βάσει ΚΑΔ (πίνακας στο τέλος), όπως επίσης επαναλειτουργούσες επιχειρήσεις εποχικής λειτουργίας ξενοδοχειακών καταλυμάτων και τουριστικών λεωφορείων υποβάλλουν τις δηλώσεις αναστολών των εργαζομένων τους από το Σάββατο 10 Οκτωβρίου έως και το Σάββατο 24 Οκτωβρίου.

Αντίστοιχα οι εργαζόμενοι υποβάλλουν τις δικές τους δηλώσεις στην ηλεκτρονική πλατφόρμα supportemployees.services.gov.gr από το Σάββατο 10 Οκτωβρίου έως και την Κυριακή 25 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με νέα ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, οι επιχειρήσεις υποβάλλουν το ειδικό έντυπο «Δήλωση αναστολής συμβάσεων εργασίας από 1/8/2020 και μετά» και δηλώνουν τους εργαζομένους τους των οποίων η σύμβαση εργασίας τους έχει τεθεί σε αναστολή είτε για όλο το μήνα Σεπτέμβριο είτε χρονικά διαστήματα εντός του ίδιου μήνα.

Στην περίπτωση αναστολής της σύμβασης εργασίας εργαζόμενου/ων όλο τον μήνα η επιχείρηση υποβάλει μόνο ΜΙΑ δήλωση.
Στην περίπτωση αναστολής εργαζόμενου για περισσότερα του ενός χρονικά διαστήματα εντός του μήνα, η επιχείρηση – εργοδότης υποβάλει τόσες δηλώσεις όσα και τα χρονικά διαστήματα.

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis