Skip to main content
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έπιασαν μητέρα να δίνει εξετάσεις στη θέση της... κόρης της

Image
εξετάσεις
 clock 10:53 | 03/06/2021
writer icon newsroom ekriti.gr

Ένα πρωτοφανές περιστατικό συνέβη σε Λύκειο στη Λάρνακα, όπου μια 67χρονη προσπάθησε να γράψει στις εξετάσεις για λογαριασμό της κόρης της. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Οργάνωσης Ελλήνων Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Κύπρου Θέμη Πολυβίου, η 67χρονη μετέβη στο εξεταστικό κέντρο παρουσιάζοντας την ταυτότητα της κόρης της.

Αφού η γυναίκα ξεκίνησε να απαντά στα θέματα για το μάθημα των Νέων Ελληνικών, οι επιθεωρητές που βρίσκονταν στην αίθουσα διαπίστωσαν στο πλαίσιο ελέγχου που γίνεται, ότι το πρόσωπο που είχαν απέναντι τους δεν ήταν το ίδιο με την ταυτότητα που τους παρουσιάστηκε. Όταν κατάλαβαν τι έγινε, ενημερώθηκε αμέσως η διεύθυνση του σχολείου και στη συνέχεια η Αστυνομία, όπως είπε στον ΑΝΤ1 Κύπρου ο κ. Πολυβίου.

Εξηγώντας τον τρόπο που γίνεται ο έλεγχος στις παγκύπριες εξετάσεις, σημείωσε ότι οι μαθητές εισέρχονται στην αίθουσα και γνωρίζουν από πριν που πρέπει να καθίσουν και στη συνέχεια γίνεται ο απαραίτητος έλεγχος. Στην συγκεκριμένη περίπτωση η κόρη της 67χρονης γυναίκας, αν και ακολούθησε όλες τις διαδικασίες ώστε να παρακαθίσει σε εξετάσεις, δεν ήταν μαθήτρια και γι'αυτό χρειάστηκε να περάσει κάποιος χρόνος μέχρι να αντιληφθούν τι είχε συμβεί.

Ο κ. Πολυβίου ξεκαθάρισε ότι αν η 67χρονη επιχειρούσε να μπει στο εξεταστικό κέντρο ως μαθήτρια, αυτό δεν θα συνέβαινε ποτέ, καθώς θα γινόταν αντιληπτή λόγω ηλικίας.

Ωστόσο, επειδή υπάρχουν πολλοί άνθρωποι μεγάλης ηλικίας που επιθυμούν να δώσουν εξετάσεις, η 67χρονη γυναίκα δεν κίνησε την περιέργεια των επιθεωρητών από την αρχή με αποτέλεσμα να αποκαλυφθεί η αλήθεια με καθυστέρηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηράκλειο: Περιμένουν το λεωφορείο αναζητώντας δροσιά στα χωράφια! (φωτο)

Σητεία: Τα σενάρια για την ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου

Κορωνοϊός: Τι γνωρίζουμε για το μεταλλαγμένο στέλεχος που εντοπίστηκε στην Κρήτη

 

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis