Skip to main content
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εννέα μαχαιριές δέχθηκε ο φοιτητής που πήγε να υπερασπιστεί τον 15χρονο φίλο του

Image
περιπολικό_νύχτα
 clock 09:45 | 10/06/2019
writer icon newsroom ekriti.gr

Στο πλευρό του 19χρονου Αλέξη, που νοσηλεύεται στην Εντατική, αφού δέχθηκε εννιά (!) μαχαιριές στο θώρακα όταν προσπάθησε να προστατέψει έναν 15χρονο φίλο του, βρίσκεται όλη η Καλλιθέα.

Η πρωτοφανής επίθεση που δέχθηκε η παρέα πέντε νέων παιδιών στην καρδιά της πόλης κοντά στην πλατεία Δαβάκη, από δύο αγνώστους, πιθανόν αλλοδαπούς, έχει σοκάρει την τοπική κοινωνία και όχι μόνο.

Μια επίθεση που έγινε διά ασήμαντον αφορμή, όταν ο ένας από τους δύο δράστες «σκούντησε» προκλητικά τον 15χρονο και όταν συνάντησε αντίσταση έβγαλε μαχαίρι. Η Ασφάλεια Καλλιθέας έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών, ενώ στο μικροσκόπιο μπήκε το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας των γύρω καταστημάτων.

Το περιστατικό

Ολα ξεκίνησαν λίγο πριν από τη μία τη νύχτα του Σαββάτου όταν τα παιδιά -τρία αγόρια και δύο κορίτσια- επέστρεφαν από νυχτερινή έξοδο και περπατούσαν επί της οδού Ματζαγριωτάκη. Οταν έφτασαν στη συμβολή με την οδό Γρυπάρη, «συναντήθηκαν» με τους δύο αγνώστους, οι οποίοι, σύμφωνα με τις μαρτυρίες των θυμάτων, έμοιαζαν με αλλοδαποί.

Ενας εξ αυτών χτύπησε επίτηδες με το σώμα του τον ώμο του μικρότερου της παρέας και ο 19χρονος έσπευσε να τον προστατεύσει. Ακολούθησε συμπλοκή και, πριν προλάβει να αντιδράσει ο νεαρός, δέχθηκε εννιά μαχαιριές στο θώρακα. Οι δράστες έφυγαν τρέχοντας, αφήνοντας πίσω τους αιμόφυρτο τον 19χρονο Αλέξη και τα άλλα παιδιά, που ειδοποίησαν αμέσως την Αστυνομία.
Ο νεαρός μεταφέρθηκε αρχικά στο Γ. Γεννηματάς και μετά στο Ιπποκράτειο, όπου υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση και, παρ’ όλη τη σοβαρότητα των τραυμάτων του, φαίνεται πως διαφεύγει τον κίνδυνο. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, υπήρχε ένα μεγάλο τραύμα λίγα εκατοστά από την καρδιά και οκτώ τραύματα από μαχαίρι μικρού μήκους από τη μέση μέχρι το ύψος της καρδιάς.

Συμπαράσταση

Με ευχές και μηνύματα συμπαράστασης έχει πλημμυρίσει το Διαδίκτυο, αφού ο 19χρονος είναι ένα αγόρι ιδιαίτερα αγαπητό στην τοπική κοινωνία. Παίκτης του μπάσκετ στον Αητό Καλλιθέας, έδινε ταυτόχρονα πανελλαδικές εξετάσεις και, όπως αναφέρουν τοπικά σάιτ, το όνειρό του είναι η Ιατρική.
«Κράτα γερά φιλαράκι», γράφει ένας φίλος του, ενώ συγκινημένος και ο προπονητής του γράφει για το «παλικαράκι που χαροπαλεύει» επειδή «έκανε το αυτονόητο. Να βοηθήσει το φίλο του και συνάνθρωπό του που δεχόταν επίθεση».

Φόβος

Εντύπωση, πάντως, προκαλεί η μαρτυρία ενός κατοίκου της περιοχής, σύμφωνα με την οποία πριν από περίπου τρεις μήνες είχε καταγραφεί ένα ακόμα περιστατικό επίθεσης με μαχαίρι σε έναν 24χρονο και πάλι στο ίδιο σημείο, κοντά δηλαδή στην πλατεία Δαβάκη: «Η πλατεία Δαβάκη είναι απροσπέλαστη μετά τη δύση του ήλιου.
Οσο βραδιάζει, η Καλλιθέα γίνεται ολοένα και περισσότερο επικίνδυνη. Οι δρόμοι όπου έγινε η επίθεση είναι θεοσκότεινοι. Υπάρχουν στενά στην Καλλιθέα τα οποία βλέπεις με το ζόρι μισό μέτρο μπροστά σου. Η ερώτησή μου προς τον όποιον αρμόδιο είναι η εξής: Πότε θα ληφθούν μέτρα για την εγκληματικότητα στην Καλλιθέα;».
Να σημειώσουμε, μάλιστα, πως λίγες ώρες πριν από την επίθεση η πλατεία ήταν γεμάτη από κόσμο, αφού γινόταν εκδήλωση για να γιορταστεί η νίκη του νέου δημάρχου Καλλιθέας Δημήτρη Κάρναβου.

πηγή: Ελεύθερος Τύπος

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis