Skip to main content
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ελεύθερος ο 48χρονος που συνελήφθη με υλικό παιδικής πορνογραφίας

Image
παιδική πορνογραφία
 clock 15:30 | 20/06/2020
writer icon newsroom ekriti.gr

Απαγόρευση αναχώρησης από τη Ρόδο και απαγόρευση προσέγγισης (δια ζώσης ή μέσω διαδικτύου) ανηλίκων και χώρων συνάθροισης ανηλίκων (π.χ. σχολεία, παιδικές χαρές κλ.π.) επιβλήθηκε στον 48χρονο συλληφθέντα για πορνογραφία ανηλίκων.

Με τους παραπάνω περιοριστικούς όρους και με ομόφωνη απόφαση της τακτικής Ανακρίτριας και της Εισαγγελέως Υπηρεσίας, ο 48χρονος από τη Ρόδο αφέθηκε ελεύθερος.

Είχε συλληφθεί στις 17 Ιουνίου 2020 από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και διώκεται για πορνογραφία ανηλίκων με χρησιμοποίηση ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει τα 15 έτη.

Το υλικό παιδικής πορνογραφίας που βρέθηκε στο κινητό του τηλέφωνο, όπως έγραψε η «δημοκρατική» πραγματικά σοκάρει. Ο ίδιος συνοδευόμενος από την δικηγόρο κ. Μαρία Μανώλακα, κατέστησε σαφές ότι έχει μειωμένο καταλογισμό, καθώς έχει νοητική υστέρηση, διαμένει με την μητέρα του και εργάζεται επί 23ετία στην ίδια επιχείρηση χωρίς να έχει απασχολήσει ποτέ ξανά τις αρχές.

Επεσήμανε ότι μέσω του facebook δέχτηκε μήνυμα από άγνωστο σε αυτόν άτομο Πακιστανικής ή Ιρακινής υπηκοότητας, ο οποίος και του απέστειλε υλικό πορνογραφίας, ενώ στην πορεία του έδωσε και το κινητό του τηλέφωνο και συνέχισε τις αποστολές υλικού μέσω της εφαρμογής what’s up.

Η συνήγορός του επεσήμανε ότι δεν είχε την νοητική ικανότητα να αντιληφθεί το άδικο της πράξεως, ενώ έχει παραγγελθεί – προς επιβεβαίωση του ισχυρισμού αυτού – ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη.

Επιπλέον αναμένεται και πραγματογνωμοσύνη της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛΑΣ για το υλικό που βρέθηκε και κατασχέθηκε στο κινητό του τηλέφωνο.

Οι Αρχές έφτασαν στη σύλληψή του όταν ανακάλυψαν τα ηλεκτρονικά ίχνη του. Στη συνέχεια κλιμάκιο αστυνομικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με τη συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, μετέβη στο σπίτι του 48χρονου. Εκεί, μετά από έρευνα κατάσχεσε ένα κινητό τηλέφωνο Samsung μια κάρτα «SIM» και μέσα σε αυτά βρέθηκε πλήθος αρχείων που απεικονίζουν ανήλικα άτομα να επιδίδονται σε σεξουαλικές πράξεις.

πηγή: dimokratiki.gr

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis