Skip to main content
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εκκρεμείς συντάξεις: Πόσο θα πληρώνει ο ΕΦΚΑ τους ιδιώτες

Image
ΕΦΚΑ
 clock 23:09 | 03/06/2021
writer icon newsroom ekriti.gr

Ποσό της τάξης των 150 ευρώ ανά υπόθεση θα επιδοτεί ο ΕΦΚΑ και το υπουργείο Εργασίας για τους εκκρεμείς συνταξιοδοτικούς φακέλους, τους οποίους θα αναλάβουν να διεκπεραιώσουν ιδιώτες δικηγόροι και λογιστές. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «Ημεσησίας» το τιμολόγιο για τους πιστοποιημένους ιδιώτες επιστήμονες έχει κλειδώσει και θα είναι οριζόντιο για όλες τις υποθέσεις χωρίς διακύμανση τιμής για «εύκολες» και «δύσκολες» υποθέσεις.

Ο ΕΦΚΑ θα καλύπτει 150 ευρώ ανά υπόθεση και ανά φάκελο. Εφόσον ο δικηγόρος ζητάει μεγαλύτερη αμοιβή από τα 150 ευρώ – κάτι που δεν θα απαγορεύεται στη διαδικασία – το υπόλοιπο θα πρέπει να το καλύπτει ο ασφαλισμένος. Στόχος είναι να λειτουργήσει ο ανταγωνισμός της αγοράς υπέρ των ασφαλισμένων.

Παρόλα αυτά, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα τεθεί πλαφόν στις υποθέσεις που θα μπορεί να αναλάβει κάθε δικηγορικό γραφείο ανά μήνα. Ειδικότερα κάθε δικηγόρος θα μπορεί να αναλαμβάνει έως και 4 εκκρεμείς συνταξιοδοτικούς φακέλους τον μήνα.

Η διαδικασία εμπλοκής των ιδιωτών θα ξεκινήσει από τις συντάξεις ΙΚΑ, ΟΑΕΕ και ΟΓΑ. Θα περιλαμβάνει μάλιστα και τις απλές υποθέσεις των ασφαλισμένων που εντάσσονται στα συγκεκριμένα τρία πρώην Ταμεία αλλά και τις υποθέσεις διαδοχικής ασφάλισης που εμπλέκουν δυο από τα τρίτα εν λόγω Ταμεία.

Για παράδειγμα:

Διαδοχικά ασφαλισμένος στο ΙΚΑ και στον ΟΑΕΕ – εντάσσεται στην πρώτη φάση εμπλοκής των ιδιωτών δικηγόρων και λογιστών
Διαδοχικά ασφαλισμένος στο ΙΚΑ και στο ΝΑΤ – δεν εντάσσεται στην πρώτη φάση εμπλοκής των ιδιωτών δικηγόρων και λογιστών
Δεν θα υπάρξει γεωγραφικός προσδιορισμός και ο κάθε ασφαλισμένος θα μπορεί να επιλέγει ελεύθερα από τη λίστα των πιστοποιημένων όποιον θέλει. Πρόσβαση στην λίστα των πιστοποιημένων επαγγελματιών θα έχουν και οι εν αναμονή συνταξιούχοι – που έχουν ήδη καταθέσει αίτηση συνταξιοδότησης – αλλά και όσοι υποβάλλουν αίτηση από τούδε και στο εξής.

 

Διαβάστε επίσης:

Τροχαίο μέσα στο Ηράκλειο - Έχασε τον έλεγχο ο οδηγός (φωτο)

Ηράκλειο: Επιχείρηση για τη διάσωση ηλικιωμένου που έπεσε σε γκρεμό! (φωτο-βίντεο)

Ένα ευχαριστώ στην "υπέροχη κυρία" στο Δημοτολόγιο

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis