Skip to main content
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εκκρεμείς συντάξεις: Για ποιους ασφαλισμένους έρχεται εξπρές ηλεκτρονική απονομή από Ιούνιο

Image
Συντάξεις
 clock 13:56 | 09/05/2021
writer icon newsroom ekriti.gr

Με καθυστέρηση τουλάχιστον 6 μηνών εντάσσονται και οι αναπηρικές συντάξεις - μια εξίσου ευάλωτη κατηγορία με τις συντάξεις λόγω θανάτου - στο  χρονοδιάγραμμα του προγράμματος «ΑΤΛΑΣ» με στόχο να απονέμονται ηλεκτρονικά από τον Ιούνιο, όπως αναφέρει η Ημερησία. 

Ποιοι ασφαλισμένοι εντάσσονται στην ηλεκτρονική διαδικασία
Συγκεκριμένα οι δικαιούχοι αναπηρικών συντάξεων που θα υποβάλλουν αίτηση συνταξιοδότησης αρχής γενομένης από το τέλος Ιουνίου, θα είναι η τρίτη κατηγορία μετά τους αγρότες του πρ. ΟΓΑ και τους συνταξιούχους χηρείας λόγω θανάτου συνταξιούχου, που θα λάβουν ηλεκτρονικά τη σύνταξή τους με διαδικασίες εξπρές. 

Οι αιτήσεις των υποψηφίων συνταξιούχων αναπηρίας υποβάλλονται υποχρεωτικά στην ηλεκτρονική υπηρεσία Ψηφιακής Απονομής Σύνταξης “ΑΤΛΑΣ” μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr).

Τι ισχύει με την γνωμάτευση της αναπηρίας
Ο  e-ΕΦΚΑ διατηρεί το δικαίωμα του ελέγχου των στοιχείων που προσκομίζονται από τον αιτούντα για την πιστοποίηση της αναπηρίας του, προκειμένου να διασταυρώσει τα απαραίτητα στοιχεία κατά την εκτέλεση της επεξεργασίας της αίτησης, καθώς και κατά τη μετέπειτα διαδικασία ελέγχου απονομής των παροχών.

Για την ολοκλήρωση της διαδικασίας απονομής ή και παράτασης σύνταξης αναπηρίας απαιτείται η δήλωση συναίνεσης του αιτούντος προς το περιεχόμενο της γνωμάτευσης αναπηρίας.

Μέσω του συστήματος «ΑΤΛΑΣ», από την έναρξη λειτουργίας του τον Ιούλιο του 2020 μέχρι τις 31 Μαρτίου 2021 έχουν εκδοθεί ψηφιακά συνολικά 25.537 συντάξεις, εκ των οποίων 19.321 αφορούν σε μεταβιβάσεις και 6.216 σε συντάξεις γήρατος αγροτών.

Οι επόμενες κατηγορίες ασφαλισμένων που αναμένεται να ενταχθούν στο σύστημα «ΑΤΛΑ» σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του υπουργείου Εργασίας είναι οι μισθωτοί του δημόσιου τομέα, οι μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα και οι μηχανικοί. 

 

Διαβάστε επίσης:

Επίδομα 534 ευρώ: Ο «κόφτης» που αφήνει εκτός 150.000 εργαζόμενους

Παπαθανάσης: Συνεχίζουμε με την επιστρεπτέα 7 - Προγράμματα για γυμναστήρια και εστίαση

Τρομακτικός απολογισμός στην Ινδία: 400.000 νέα κρούσματα και 4.000 θάνατοι

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis