Skip to main content
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έκαναν γυαλιά-καρφιά το μαγαζί του εργοδότη που κατηγορείται για τον ξυλοδαρμό ντελιβερά

Image
nte3.jpg
 clock 10:48 | 06/12/2018
writer icon newsroom ekriti.gr

Σοβαρές ζημιές στο κατάστημα του εργοδότη ο οποίος κατηγορείται πως ξυλοκόπησε διανομέα προκάλεσαν τα ξημερώματα άγνωστοι στη Θεσσαλονίκη. Οι δράστες κρατώντας λοστούς θρυμμάτισαν ολόκληρη την πρόσοψη της πιτσαρίας και προκάλεσαν φθορές στο εσωτερικό της.
Ο 36χρονος Τάσος Τοπαλίδης κατήγγειλε πως ο πρώην εργοδότης του τον είχε απειλήσει και αναγκάστηκε να παραιτηθεί από τη δουλειά του.
 

Σχεδόν δύο μήνες μετά, ο ιδιοκτήτης της πιτσαρίας τον συνάντησε τυχαία στον δρόμο, και σύμφωνα με την καταγγελία, του επιτέθηκε και τον ξυλοκόπησε.
Ο εργοδότης έχει αρνηθεί αυτή την μαρτυρία υποστηρίζοντας πως ο υπάλληλος του είχε επιτεθεί πρώτος και ότι εκείνος αναγκάστηκε να αμυνθεί.
Χθες οι διανομείς πραγματοποίησαν συνέλευση για να αποφασίσουν την μορφή των κινητοποιήσεών του ενώ ο πρώην εργοδότης συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου τη Δευτέρα, ύστερα από μήνυση του διανομέα.

Οι διανομείς υποστηρίζουν ότι είναι το δεύτερο περιστατικό ξυλοδαρμού στη Θεσσαλονίκη μέσα σε δύο μήνες και ζητούν την παρέμβαση του υπουργείου Εργασίας για το συγκεκριμένο συμβάν, την άμεση έκδοση της εγκυκλίου για ζητήματα υγιεινής και ασφάλειας που, όπως λένε, τους έχουν υποσχεθεί από το αρμόδιο υπουργείο και την εντατικοποίηση των ελέγχων από το ΙΚΑ και την Επιθεώρηση Εργασίας για την αδήλωτη και ανασφάλιστη εργασία.

"Έβριζε και απειλούσε και το 9χρονο παιδί μου"
 

Μιλώντας στον AΝΤ1, ο Τάσος Τοπαλίδης ανέφερε πως πριν δεχτεί επίθεση με σιδερογροθιά από τον εργοδότη του και καταλήξει στο νοσοκομείο με μώλωπες και κατάγματα, δεχόταν απειλές τόσο για τη ζωή του, όσο και για το παιδί του.
«Δούλευα περίπου ένα μήνα στην πιτσαρία στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης, όταν μια μέρα αρρώστησα και -με χαρτί γιατρού- τηλεφώνησα και ενημέρωσα πως θα απουσιάσω από την εργασία μου», ανέφερε ο ντελιβεράς στον Γιώργο Παπαδάκη.
Ο Τάσος Τοπαλίδης περιέγραψε μάλιστα ποια ήταν η αντίδραση του εργοδότη του όταν έμαθε πως δεν θα πήγαινε στη δουλειά λόγω ασθένειας.
Ο ντελιβεράς ανέφερε πως αρχικά ο εργοδότης τον πήρε τηλέφωνο, στη συνέχεια τον απειλούσε και τον πίεζε να πάει δουλειά, λέγοντάς του πως δεν έχει άλλον να καλύψει τη θέση.
«Συνέχισε με απειλητικά μηνύματα και με έβριζε. Έβριζε και το 9χρονο παιδί μου, το απειλούσε. Πήγα στην αστυνομία με το κινητό μου για να καταγραφούν όλα», ανέφερε ο ντελιβεράς τονίζοντας πως την περασμένη Δευτέρα την ώρα που περίμενε την τροχαία μετά από ένα ατύχημα με το μηχανάκι, είδε μπροστά τον πρώην εργοδότη του, ο οποίος τον γρονθοκόπησε δύο φορές στο πρόσωπο και στη συνέχεια επέστρεψε με σιδερογροθιά και τον ξαναχτύπησε στο δεξί μάγουλο.

πηγή φωτογραφιών: life-events.gr

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis