Skip to main content
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δωρεά οργάνων του 15χρονου - Θα σωθούν τέσσερις άνθρωποι...

Image
δωρεά οργάνων
 clock 12:25 | 07/07/2023
writer icon newsroom ekriti.gr

«Δώρα ζωής» σε τέσσερις ανθρώπους προσφέρει με τον θάνατό του ένας 15χρονος, ο οποίος νοσηλευόταν μετά από τροχαίο στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Παπαγεωργίου.

Το παιδί πέθανε μετά από αρκετές ημέρες νοσηλείας και όταν διαπιστώθηκε ο εγκεφαλικός θάνατος, η οικογένειά του πήρε τη γενναία απόφαση της δωρεάς των οργάνων του.

Η διαδικασία λήψης των οργάνων που κρίθηκαν κατάλληλα ολοκληρώθηκε το πρωί της Πέμπτης. Η χειρουργική ομάδα του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης έκανε την αφαίρεση των νεφρών και του ήπατος, που θα αξιοποιηθούν για μεταμόσχευση σε ασθενείς οι οποίοι αναμένουν το πολυπόθητο «δώρο» για να αποκτήσουν ποιότητα ζωής.

Αντίστοιχα, ομάδα του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου έκανε τη λήψη της καρδιάς του νεαρού, η οποία θα χτυπά πλέον στο στέρνο ενός άλλου ανθρώπου, μετά τη μεταμόσχευση που θα γίνει σε συμβατό λήπτη.

Με ανακοίνωσή της, η Διοίκηση του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου «εκφράζει τις θερμότατες ευχαριστίες της προς την οικογένεια του δωρητή για την προσφορά οργάνων, την υπέρτατη αυτή πράξη αγάπης. Παράλληλα, ευχαριστεί το προσωπικό τόσο του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου και των συνεργαζόμενων ιατρικών ομάδων που ανέλαβαν και ολοκλήρωσαν επιτυχώς τις διαδικασίες της δωρεάς, υπό τον συντονισμό του Περιφερειακού Γραφείου του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη - Μητέρα Ραφαέλας: Ευχαριστώ που κάνατε το παιδί μου, παιδί σας

Ηράκλειο: Χαμός μέσα στο αεροπλάνο - Ήθελε να ανάψει τσιγάρο, προσπάθησε να σπάσει το κάθισμα!

Έμεινε παράλυτος ο 19χρονος που έκανε βουτιά από προβλήτα

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis