Skip to main content
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δολοφονία Γεωργίας: Απολογούνται σήμερα οι δυο κατηγορούμενοι -«Δεν ξέρω τίποτα, προφανώς όλα τα έκανε αυτός»

Image
έγκυος Θεσσαλονίκη
 clock 11:11 | 13/01/2024
writer icon newsroom ekriti.gr

Απολογούνται σήμερα ενώπιον του 4ου τακτικού ανακριτή Θεσσαλονίκης οι δύο άνδρες που κατηγορούνται για τη δολοφονία της 41χρονης Γεωργίας, η σορός της οποίας βρέθηκε την περασμένη Δευτέρα (8/1) σε δασική περιοχή κοντά στο Μονοπήγαδο, στα όρια των νομών Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής, μία εβδομάδα μετά την εξαφάνισή της.

Για το στυγερό έγκλημα συνελήφθησαν ο 39χρονος σύντροφός της και 34χρονος φίλος του, σε βάρος των οποίων ασκήθηκε ποινική δίωξη για τις πράξεις της ανθρωποκτονίας με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, της διακοπής κύησης και της ληστείας (όλες από κοινού και σε βαθμό κακουργήματος), όπως επίσης για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

 

«Δεν έχω καμία συμμετοχή», λέει ο σύντροφος της Γεωργίας

Προανακριτικά, ο πρώτος φέρεται να αρνείται τις κατηγορίες, ενοχοποιώντας τον φίλο του για τη δολοφονία της εγκύου συντρόφου του. «Δεν έχω καμία συμμετοχή, δε γνώριζα τίποτα, ήμουν σπίτι και κοιμόμουν. Προφανώς τα έκανε όλα ο φίλος μου, αφού υπέδειξε το σημείο όπου βρέθηκε το πτώμα» φέρεται να είπε, εξεταζόμενους από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Από την άλλη, ο συγκατηγορούμενός φίλο του - κατά πληροφορίες - αποδέχθηκε μόνο τη συμμετοχή του στη ληστεία, αρνούμενος οποιαδήποτε εμπλοκή στη δολοφονία.

Σημειώνεται ότι κάμερα ασφαλείας έχει «πιάσει» και τους δύο να κουβαλούν ένα μπαούλο, μέσα στο οποίο εικάζεται ότι βρισκόταν η σορός της άτυχης γυναίκας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η σορός της άτυχης γυναίκας έφερε τραύμα στη δεξιά τραχηλική χώρα, διατομή όλων των αγγείων στη δεξιά πλευρά. Τα χτυπήματα ήταν τρία και έγιναν με κουζινομάχαιρο, προκαλώντας στη Γεωργία Μουράτη ακατάσχετη αιμορραγία, εκ της οποίας προήλθε ο θάνατός της.

 

«Να γεννήσω ένα τέρας; Ομολόγησε!»- Ξέσπασε η μάνα του 39χρονου που δεν θέλει να τον δει

Αν και όλα τα στοιχεία είναι εναντίον του, ο 39χρονος σύντροφος της άτυχης Γεωργίας επιμένει να εμπαίζει τους πάντες και να αρνείται πως σκότωσε την 41χρονη μητέρα ενός 13χρονου κοριτσιού και τριών μηνών εγκύου.

Υποστηρίζει πως είχε πάρει υπνωτικά και κοιμόταν, αν και οι κάμερες ασφαλείας τον δείχνουν να προσπαθεί μέχρι τις 7:30 το πρωί της 2ας Ιανουαρίου να εξαφανίσει το πτώμα της Γεωργίας και τα στοιχεία της δολοφονίας, μαζί με τον 34χρονο συνεργό του.

Η μητέρα του όμως τον καλεί να ομολογήσει. Ζήτησε να τη δει, τον μόνο άνθρωπο που ήθελε σύμφωνα με το Star, όμως εκείνη βρίσκεται χιλιόμετρα μακριά, κλεισμένη στο σπίτι της και δε θέλει να τον αντικρίσει. Η μητέρα του 39χρονου συντρόφου της Γεωργίας ξέσπασε σε λυγμούς όταν αναφέρθηκε στην αδικοχαμένη γυναίκα και ζήτησε συγνώμη:

«Μια μεγάλη συγνώμη - που δε χωράει συγνώμη αυτή τη στιγμή - σε εκείνη τη μάνα και σε εκείνο το 13χρονο κοριτσάκι που το άφησε ορφανό χωρίς μάνα και τη μάνα χωρίς παιδί... Δεν μπορώ να το διανοηθώ, δεν μπορώ... Επειδή είμαι μάνα δεν ξέρω κι αν τα συλληπητήρια είναι αρκετά σε αυτή τη μητέρα ή σε αυτό το παιδάκι. Ειλικρινά συμπάσχω μαζί τους. Δεν είμαι κι εγώ σε καλή κατάσταση. Να γεννήσω ένα τέρας; Δεν υπάρχει δικαιολογία γι αυτό».

Η γυναίκα είχε την τελευταία επικοινωνία με τον γιο της την ημέρα της γυναικοκτονίας. Του έστειλε μήνυμα, όμως δεν πήρε απάντηση. Γνώριζε για τη Γεωργία, της έλεγε ότι την αγαπά, όμως δεν της είχε πει τίποτα για την εγκυμοσύνη της.

Ζήτησε να δει την κηδεία της Γεωργίας μέσα από το κελί

Ο σύντροφος της Γεωργίας που κατηγορείται για τον θάνατό της ζήτησε να δει την κηδεία της μέσα από το κελί. Σύμφωνα με πληροφορίες του Star, ήταν ψυχρός και ανέκφραστος όταν παρακολουθούσε το τελευταίο «αντίο». Κανένα συναίσθημα, βλέποντας τον επίλογο της τραγωδίας.

Μέσα στο κρατητήρια το μόνο που κάνει είναι να καπνίζει. Το βράδυ της Τετάρτης έκλαψε για λίγα δευτερόλεπτα και στη συνέχεια το βλέμμα του πάγωσε ξανά. Δεν ομολογεί και λέει διαρκώς: «Για μένα η Γεωργία ήταν τα πάντα, έχω δώσει τα πάντα για εκείνη. Δε θα μπορούσα να της κάνω κακό. Ήταν η ζωή μου».

Ο άνδρας, ο οποίος εργαζόταν σε ταβέρνα, γνωρίστηκε με τη Γεωργία τον Φεβρουάριο του 2021, όπως ο ίδιος έγραφε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Έγινε θηλιά γύρω από τον λαιμό της, κτητικός, την απομάκρυνε από όλους και ήθελε να την ελέγχει.

Το χρονικό της δολοφονίας

Οι δύο κατηγορούμενοι ως δράστες, όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ., αφού έστησαν ενέδρα, ακινητοποίησαν τη γυναίκα στο διαμέρισμά όπου διέμενε με τον 39χρονο. Την τραυμάτισαν θανάσιμα με αιχμηρό αντικείμενο στην τραχηλική χώρα, ενώ στη συνέχεια μετέφεραν το άψυχο σώμα της σε δύσβατη δασική περιοχή ανάμεσα στη Νέα Τρίγλια και στη Γαλάτιστα Χαλκιδικής, όπου την εγκατέλειψαν.

Το έγκλημα, σύμφωνα με την Αστυνομία, τελέστηκε την Πρωτοχρονιά. Οι δράστες φέρονται να μετέφεραν το πτώμα με το αυτοκίνητο του 34χρονου, ενώ, επιπλέον, αφαίρεσαν από την κατοχή της το ποσό των 80 ευρώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κρήτη: Ξεκινά από τη Δευτέρα μεγάλη επιχείρηση κατεδάφισης αυθαιρέτων στην Ελούντα

Βρέφος δολοφονήθηκε από την σύντροφο του πατέρα του – Του έδωσε να φάει ασετόν, μπαταρίες και βίδες

ΗΠΑ: Αστυνομικός πυροβόλησε και σκότωσε 45χρονη όταν έφυγε από έλεγχο - Κατηγορείται για δολοφονία

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis