Skip to main content
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δίκη Λιγνάδη: Όλα τα βλέμματα στην αγόρευση του εισαγγελέα

Image
Δημήτρης Λιγνάδης
 clock 08:22 | 29/06/2022
writer icon newsroom ekriti.gr

Δύο 24ωρα μετά την απολογία του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρη Λιγνάδη, ο εισαγγελέας της έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, Κωνσταντίνος Κούντριας, θα αγορεύσει σήμερα (29.06.2022), ενώπιον δικαστών και ενόρκων, επί της ενοχής ή όχι του κατηγορούμενου για τέσσερις υποθέσεις βιασμών.

Πλέον, η δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη, η οποία άρχισε στις 11 Φεβρουαρίου 2022, έχει μπει στην τελική της ευθεία και βρίσκεται μία ανάσα πριν από την έκδοση της ετυμηγορίας, δικαστών και ενόρκων.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας μέχρι και σήμερα έχει πραγματοποιήσει ήδη 27 συνεδριάσεις σε μία ακροαματική διαδικασία η οποία ήταν μακρά και εξονυχιστική.

Οι τρεις εκ των τεσσάρων καταγγελλόντων εμφανίστηκαν στη δίκη και υποστήριξαν τις καταγγελίες τους για σεξουαλική κακοποίηση σε βάρος του εδώ και 16 μήνες προφυλακισμένου ηθοποιού και σκηνοθέτη. Μόνη εξαίρεση ο τρίτος μηνυτής ο οποίος δεν εμφανίστηκε στη δίκη με αποτέλεσμα να αποβληθεί από την υποστήριξη της κατηγορίας. Ωστόσο, αναγνώστηκαν οι καταθέσεις του από το δικαστήριο.

Από την άλλη, ο Δημήτρης Λιγνάδης, στην πολύωρη απολογία του, επιχείρησε να αντικρούσει τα όσα του καταλογίζονται, υποστηρίζοντας ότι δεν είναι βιαστής. «Αρνούμαι την κατηγορία. Είναι μια ημέρα λύτρωσης για μένα, μετά από ενάμιση χρόνο προφυλακισμένος, εκεί που το ένα λεπτό μετράει για ένα μήνα, είμαι στη θέση να απολογηθώ» τόνισε ο Δημήτρης Λιγνάδης στην έναρξη της απολογίας του και ζήτησε από το δικαστήριο να του υποβάλει ερωτήσεις κι εκείνος να απαντά.

Ο κατηγορούμενος δεν διαφοροποιήθηκε από τη γραμμή που έχει χαράξει από τον Φεβρουάριο του 2022 που συνελήφθη και μετά. Υποστήριξε ότι δεν έχει διαπράξει ποτέ τις πράξεις σεξουαλικής κακοποίησης που του αποδίδονται και απέδωσε τις καταγγελίες σε βάρος σε προσωπικά έως και πολιτικά κίνητρα.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Δολοφονία στο Κουκάκι: Στην ανακρίτρια σήμερα ο 55χρονος που μαχαίρωσε τη σύζυγό του

Χερσόνησος: Κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα ξυλοδαρμού

Ηράκλειο: Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στην Κέρη (φώτο)

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis