Κοινωνία

Διεθνής Διάκριση για τους φοιτητές Νομικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου

Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου

Οι φοιτητές της Νομικής Σχολής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, Χαρίκλεια-Νεφέλη Γούτου, Αλκιβιάδης Κωνστάνταρος και Κωνσταντίνος Δελλής, διακρίθηκαν σε διεθνή διαγωνισμό διαμεσολάβησης και έλαβαν το πρώτο, το δεύτερο και το τρίτο βραβείο αντίστοιχα. Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε από τον διεθνή μη κερδοσκοπικό φορέα Weinstein International Foundation που επικεντρώνεται στη διαμεσολάβηση και την επίλυση διαφορών.

Οι φοιτητές παρακολούθησαν επιμορφωτικά σεμινάρια και είχαν την ακαδημαϊκή υποστήριξη από τον Λέκτορα της Νομικής Σχολής Δρ. Χαράλαμπο Σταμέλο. Η βαθμολόγηση των γραπτών έγινε από Επιτροπή έξι Καθηγητών από όλες τις Νομικές Σχολές της Κύπρου με ανωνυμοποίηση των γραπτών.

Ο διαγωνισμός διεξήχθη στα Αγγλικά σε εννέα χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής, και δόθηκαν χωριστά βραβεία σε φοιτητές κάθε χώρας.

Η διάκριση αυτή των φοιτητών της Νομικής Σχολής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου έρχεται να επιβεβαιώσει  το υψηλό επίπεδο σπουδών, την διεθνοποίηση που αποτελεί βασικό άξονα του προγράμματος σπουδών, αλλά και την επιλογή θεμάτων αιχμής όπως η διαμεσολάβηση.

Διαβάστε επίσης:

Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου: Νέος πρύτανης ο καθηγητής Αντρέας Ευσταθίου

Δεν φαίνεται βιολογικά εφικτό να μπει πραγματικό «στοπ» στη διαδικασία της γήρανσης

 

 

Κοινωνία

Συναγερμός: Εξαφανίστηκε η 18χρονη Λυδία

λυδία σουργκούνη

Συναγερμός σήμανε στη Θεσσαλονίκη για την εξαφάνιση 18χρονου κοριτσιού. Όπως αναφέρει το «Χαμόγελο του Παιδιού» σε ανακοίνωσή του, πρόκειται για τη Σουργκούνη Λυδία η οποία εξαφανίστηκε την Πέμπτη από περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Ο Οργανισμός ενημερώθηκε για την εξαφάνιση σήμερα 23/07/2021 και προχώρησε στη δημοσιοποίηση των στοιχείων του ενήλικου κατόπιν αιτήματος των οικείων του καθώς ενδέχεται να συντρέχουν λόγοι οι οποίοι θέτουν τη ζωή της σε κίνδυνο.

εξαφάνιση θεσσαλονίκη
εξαφάνιση θεσσαλονίκη

Η Σουργκούνη Λυδία έχει ύψος 1,70 μ., έχει 42 κιλά βάρος, έχει καστανά μαλλιά και μπλε μάτια. Φορούσε μαύρο κολάν, μαύρη μπλούζα και μαύρα αθλητικά παπούτσια.

Οποιοσδήποτε έχει κάποια πληροφορία, παρακαλείται να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με «Το Χαμόγελο του Παιδιού» όλο το 24ωρο, στην «Ευρωπαϊκή Γραμμή για τις Εξαφανίσεις», σε όλα τα Αστυνομικά Τμήματα της χώρας αλλά και μέσω της εφαρμογής Missing Alert app οπού υπάρχει ζωντανή ενημέρωση για την εξαφάνιση.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έγκλημα στη Φολέγανδρο: Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 30χρονος

Στα 76 της χρόνια πήρε απολυτήριο λυκείου με 19,8

Τραγωδία: Δύο νεκροί σε παραλίες της Κρήτης