Skip to main content
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δεν θα γίνει δεκτή η αίτηση πτώχευσης του Μαρινόπουλου

Image
karfour.jpg
 clock 16:40 | 01/07/2016
writer icon newsroom ekriti.gr

Περισσότερο σοβαρό, απ' ότι φανταζόταν και οι πλέον απαισιόδοξοι, είναι το θέμα της λειτουργίας των S/M "Μαρινόπουλος", καθώς και των άλλων επιχειρήσεων του Ομίλου.
Λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης, το θέμα αντιμετωπίζεται με την δέουσα σοβαρότητα από τους αρμόδιους φορείς του κράτους.

Η περίπτωση της πτώχευσης της εταιρίας, ούτε ως αστείο δεν γίνεται αποδεκτή από τους αρμοδίους, γιατί το ενδεχόμενο αυτό θα προκαλέσει ντόμινο κατάρευσης σε περισσότερους από 3.000 προμηθευτές της αλυσίδας και θα αφήσει στην ανεργία περίπου 12.500 εργαζομένους.
Σύμφωνα με τις φήμες, η εταιρία " Μαρινόπουλος" μετέφερε σε  off shore εταιρία στο Κατάρ, όλα τα περιουσιακά της στοιχεία, πριν καταθέσει την αίτηση πτώχευσης.

Πηγές του Υπουργείου Οικονομικών διέρρευσαν ότι αν αυτές οι φήμες αληθεύουν, τότε το Υπουργείο θα προσβάλει ως δόλιες τις ενέργειες αυτές της εταιρίας με ποινικές συνέπειες για τους υπευθύνους.

​Πάντως το γεγονός ότι η " Μαρινόπουλος" διακινεί περίπου το 1% του ετήσιου ΑΕΠ της χώρας,
φανερώνει την σοβαρότητα  του θέματος που έχει προκύψει ενώ καλά πληροφορημένοι κύκλοι εκτιμούν ότι σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να γίνει δεκτή η αίτηση πτώχευσης, αλλά θα βρεθούν λύσεις για την απρόσκοπτη λειτουργία της εταιρίας.

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis