Skip to main content
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βύρωνας: Συμμορία ναρκωτικών έδωσε κάνναβη και «σίσα» σε 16χρονη

Image
μεθ
 clock 23:08 | 17/11/2023
writer icon newsroom ekriti.gr

Μέλη σπείρας ναρκωτικών, μεταξύ των οποίων και δύο ανήλικοι, έδωσαν «κοκτέιλ» ισχυρών ουσιών σε 16χρονο κορίτσι. Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, η 16χρονη δίνει μάχη, για να κρατηθεί στη ζωή, ούσα διασωληνωμένη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας νοσοκομείου της Αθήνας (σ.σ. κατά πληροφορίες, του Ερυθρού Σταυρού).

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει έως τώρα γνωστά, το άτυχο κορίτσι, μαζί με μία φίλη της, προσκλήθηκαν από ένα 17χρονο αγόρι σε σπίτι στην περιοχή του Βύρωνα. Εκεί, έδωσαν στη 16χρονη κάνναβη, καθώς και άλλες ναρκωτικές ουσίες -το λεγόμενο «σίσα» ή «κόκα των φτωχών».

Η φίλη του κοριτσιού ξύπνησε το πρωί και είδε ότι η 16χρονη ήταν χωρίς τις αισθήσεις της. Τα δύο κορίτσια ήταν, εκείνη την ώρα, μόνα στο συγκεκριμένο σπίτι, με την κοπέλα να καλεί άμεσα ασθενοφόρο.

Η αστυνομία συνέλαβε έξι άτομα, μεταξύ των οποίων δύο ανήλικους, που συμμετείχαν σε κύκλωμα ναρκωτικών. Τα μέλη της σπείρας οδηγούσαν τα θύματά τους σε ένα σπίτι στον Βύρωνα, ενώ τα ναρκωτικά τα είχαν αποθηκεύσει σε ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο, στη Γλυφάδα.

Τι είναι το «σίσα»

Η λέξη «Shisha» προέρχεται από την περσική λέξη «shishe», που σημαίνει γυαλί και είναι ο κοινός όρος για τον ναργιλέ στις αραβικές χώρες. Όπως λένε ειδικοί, περιέχει έναν τύπο κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης, που παρασκευάζεται με την ανάμειξη διεγερτικών ουσιών με πολύ τοξικές ουσίες, όπως οινόπνευμα, χλωρίνη, ακόμη και υγρά από μπαταρίες αυτοκινήτων.

Οι χρήστες του «σίσα» συνήθως δεν μπορούν να κοιμηθούν και να φάνε. Μεταξύ άλλων, διαστέλλονται τα μάτια, έχεις λογοδιάρροια, βρίζεις κι έχεις μανία να χτυπήσεις και να κλέψεις. Δημιουργεί ψευδαισθήσεις, προκαλεί απώλεια βάρους, επιθετικότητα, νευρικότητα και διάθεση για σεξουαλική δραστηριότητα, ενώ έχουν καταγραφεί και θάνατοι από υπερβολική δόση του ναρκωτικού αυτού.

 

Διαβάστε επίσης

 Νέο περιστατικό βίας ανηλίκων: Πέντε δεκατετράχρονοι ξυλοκόπησαν συνομήλικό τους

Συνελήφθη ανήλικος φαρσέρ που προειδοποίησε για βόμβα σε σχολείο

Απείλησε ότι θα βιάσει την σύζυγο του αδελφού του γιατί του χρωστούσε 350 ευρώ

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis