Skip to main content
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αριστερή Πλατφόρμα: Να μην πληρώσουμε το ΔΝΤ αν συνεχίσουν να μας εκβιάζουν

Image
πλατφορμα
 clock 14:04 | 24/05/2015
writer icon newsroom ekriti.gr

Κείμενο με το οποίο ζητά από την κυβέρνηση να μην υποχωρήσει στη στρατηγική των δανειστών και να ξεκαθαρίσει ότι δεν θα πληρωθεί η δόση προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, κατέθεσε στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, η Αριστερή Πλατφόρμα.
Αριστερή Πλατφόρμα: Να μην πληρώσουμε το ΔΝΤ αν συνεχίσουν να μας εκβιάζουν
"Η κυβέρνηση εφόσον οι 'θεσμοί' συνεχίσουν τις επόμενες μέρες την ίδια εκβιαστική τακτική, οφείλει να δηλώσει από τώρα και ευθέως ότι δεν θα 'πνίξει' τον ελληνικό λαό, αποστραγγίζοντας τις οικονομίες του, δεν θα πληρώσει την επόμενη δανειακή δόση του ΔΝΤ και ότι σχεδιάζει, σε οικονομικό, κοινωνικό, πολιτική και στρατηγικό επίπεδο, εναλλακτικές απαντήσεις για την πορεία της χώρας, οι οποίες διασφαλίζουν την εφαρμογή του προγράμματός της", αναφέρει μεταξύ άλλων το κείμενο.

Οι συντάκτες του κειμένου υποστηρίζουν πως η μεγαλύτερη καταστροφή για τη χώρα είναι "η επιβολή νέου μνημονίου" αλλά και η παράταση εφαρμογής των προηγούμενων. Σημειώνοντας με νόημα πως "είναι αυτή η εξέλιξη που πάση θυσία και με κάθε δυνατό μέτρο, πρέπει να αποτραπεί".

Στο ίδιο κείμενο αναφέρεται πως κάθε διακοπή πληρωμής του χρέους "όσες δυσκολίες κι αν έχει, είναι πολύ προτιμότερη γιατί κυρίως προσφέρει ελπίδα και προοπτική στον τόπο".
Νωρίτερα, ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης, δήλωσε κατηγορηματικά ότι «δεν θα πληρωθεί η δόση προς το ΔΝΤ».

«Οι δόσεις του Ιουνίου για το ΔΝΤ, αρχής γενομένης από τις 5 μέχρι τις 19 Ιουνίου, είναι 1,6 δισ. ευρώ. Αυτά τα χρήματα δεν θα δοθούν και δεν υπάρχουν για να δοθούν. Αυτό είναι γνωστό και συζητάμε στη βάση της συγκρατημένης αισιοδοξίας ότι θα υπάρξει μια ισχυρή συμφωνία» δήλωσε ο Ν. Βούτσης, μιλώντας στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο».

Υπογράμμισε επίσης ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να οπισθοχωρήσει στη στρατηγική της ασφυξίας που έχουν οι δανειστές, αλλά τόνισε και πως δεν είναι στα σχέδιά της ένα πιστωτικό γεγονός, εκφράζοντας την εκτίμησή του ότι τα πράγματα είναι ώριμα για μια συμφωνία λογικής.
Χθες, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Αλέξης Μητρόπουλος, είπαν πως ήταν λάθος η συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου αλλά υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει η επιλογή της ρήξης καθώς αυτή θα οδηγήσει σε εθνική τραγωδία.

Από την πλευρά του ο βουλευτής του κόμματος Θανάσης Πετράκος ζήτησε να ενημερωθεί ο λαός για όλες τις εναλλακτικές λύσεις και πρόσθεσε: "Για μας δεν είναι ούτε πάση θυσία στο ευρώ, ούτε στη συμφωνία. Δεν είναι καταστροφή η έξοδος από το ευρώ".
Επικριτικός κατά του Γ. Βαρουφάκη ήταν ο Γιάννης Μηλιός, ο οποίος είπε: "Κάποιοι είπαν ότι δόθηκαν προφορικές υποσχέσεις για εξασφάλιση ρευστότητας. Αυτά που δεν συμβαίνουν ούτε στα καφενεία".
πηγές: megatv-AΠΕ-ΜΠΕ

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis