Skip to main content
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος για ομόφυλα ζευγάρια: «Δεν σας εύχομαι γάμους τέτοιου είδους» (βίντεο)

Image
Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος
 clock 11:52 | 05/03/2024
writer icon newsroom ekriti.gr

Νέο μήνυμα έστειλε σχετικά με το πολυσυζητημένο ζήτημα των ομόφυλων ζευγαριών, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος.

Προσερχόμενος για τις εργασίες της Ιεράς Συνόδου, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ερωτήθηκε από δημοσιογράφους σχετικά με τη στάση της Εκκλησίας εφεξής αναφορικά με το νόμο για τους γάμους των ομόφυλων ζευγαριών και απάντησε: «Νέοι είστε όλοι, να κάνετε βαπτίσεις. Γάμους τέτοιου είδους δεν σας εύχομαι».

Κατά τα λοιπά για περισσότερες λεπτομέρειες παρέπεμψε στις αποφάσεις της Συνόδου. Από σήμερα έως και την Πέμπτη 7 Μαρτίου συνέρχεται η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, προκειμένου να ασχοληθεί με τα θέματα της Ημερησίας Διατάξεως.

Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών ο Αρχιεπίσκοπος ερωτηθείς από δημοσιογράφους τι σκέφτεται η Εκκλησία μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών τόνισε ότι «είναι ένα θέμα, για το οποίο θα τοποθετηθούμε στην Διαρκή Ιερά Σύνοδο που θα συνεδριάσει την επόμενη εβδομάδα και θα αποφασίσουμε από κοινού».

Συνεχίζουν την κριτική οι Μητροπολίτες

Σε κάθε περίπτωση τα μηνύματα από τους Μητροπολίτης συνεχίζονται αδιάκοπα. Στο κυριακάτικο κήρυγμα στον Ιερό Ναό του Αποστόλου Ανδρέα ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομοςήταν επικριτικός.

Αναφερόμενος στην Ευαγγελική περικοπή της παραβολής του Ασώτου είπε μεταξύ των άλλων: «Μας μιλάει για την μεγάλη αγάπη και στοργή του Πατέρα, που με ατελείωτη υπομονή, προσμένει την επιστροφή του Ασώτου, ο οποίος επαναστάτησε έναντίον του Πατρός και εν τέλει εβίωσε την αμαρτία, ως πλήρη αστοχία και ως αποτυχία να φθάση στην θέωση. Ο Άσωτος έζησε την τριπλή διάσταση της αμαρτίας, εις βάθος, εις πλάτος και εις ύψος. Δηλαδή κομματιάστηκε ο εσωτερικός του κόσμος, διερράγη η σχέσις του με τον Πατέρα και γκρεμίστηκε η κοινωνία με τον συνάνθρωπο…»

Στη συνέχεια μιλώντας για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην κοινωνία μας και στην Πατρίδα μας, τόνισε ότι: «Μετά τα φρικτά συμβάντα και τα βδελυρά νομοθετήματα στην Πατρίδα μας, ας προσευχηθούμε θερμώς, να μη έλθη η δικαία οργή του Θεού εφ’ ημάς, αλλ’ ίνα μας ελεήση ο Κύριος εν τη απείρω Αυτού ευσπλαγχία και πολλή αγάπη. Να προσευχηθούμε ώστε να βρούμε την δύναμη να μετανοήσωμε ως πρόσωπα και ως ολόκληρος Λαός, για το δεινό αμάρτημα που διεπράχθη στην χώρα μας τον τελευταίο καιρό, εκείνο δηλαδή, της επισήμου νομοθετήσεως της σοδομικής αμαρτίας, που αποτελεί ύβριν εναντίον του θελήματος του Θεού και αυτής ταύτης της αξίας του ανθρώπου, ως δημιουργήματος του Θεού, κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωσιν Αυτού και κυρίως εις βάρος αθώων υπάρξεων, δηλαδή μικρών παιδιών, τα οποία αντί να οδηγηθούν στην ευτυχία όπως τους αξίζει, θα καταντήσουν δυστυχισμένες υπάρξεις μέσα από την λεγομένη “τεκνοθεσία”, από τα λεγόμενα ομοφυλόφιλα ζευγάρια. Κύριε λυπήσου και σώσον την Ελλάδα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τυμπάκι: Τα ναρκωτικά στο φρεάτιο και στη ρίζα του δέντρου - Απολογούνται οι έξι

ΒΟΑΚ: Παράταση στην ολοκλήρωση του διαγωνισμού για το Χανιά – Ηράκλειο

Ηράκλειο: Αποφάσεις για περαιτέρω στήριξη των σεισμοπλήκτων του Αρκαλοχωρίου

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis