Skip to main content
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απεργία ΑΔΕΔΥ: Παραλύει η χώρα την Τετάρτη - Ποιοι συμμετέχουν

Image
απεργία
 clock 09:54 | 27/02/2024
writer icon newsroom ekriti.gr

Σε απεργιακό κλοιό θα βρεθεί η χώρα αύριο Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024 λόγω της 24ωρης απεργίας που έχει κηρύξει η κηρύξει ΑΔΕΔΥ και συμμετέχουν το ΠΑΜΕ και εκατοντάδες σωματεία με αιχμή την τραγική επέτειο από το δυστύχημα των Τεμπών καθώς και διεκδικητικό πλαίσιο για αυξήσεις μισθών προκειμένου τα νοικοκυριά να ανταπεξέλθουν στη λαίλαπα της ακρίβειας.

Κεντρικό σύνθημα “Οι ζωές μας πάνω από τα κέρδη τους – αυξήσεις μισθών, για να ζούμε με αξιοπρέπεια”

Δεμένα θα μείνουν τα πλοία στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου λόγω απεργίας της ΠΕΝΕΝ.

Στις απεργιακές κινητοποιήσεις συμμετέχουν επίσης οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, επομένως τη μέρα εκείνη καμία πτήση από και προς ελληνικό αεροδρόμιο δε θα εκτελείται. Θα εξυπηρετούνται μόνον οι πτήσεις που προβλέπονται από το ισχύον νομικό πλαίσιο, δηλαδή οι αεροδιακομιδές, ειδικές πτήσεις και οι υπερπτήσεις.

Την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου αναμένεται να υπολειτουργήσουν οι δημόσιες υπηρεσίες (εφορίες, πολεοδομίες, δήμοι, περιφέρειες, υπουργεία , ασφαλιστικά ταμεία) ενώ την συμμετοχή τους στην πανελλαδική απεργία ανακοίνωσαν σήμερα και οι δικαστικοί υπάλληλοι.

Στην απεργία συμμετέχει η ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ. 

Χωρίς ταξί θα είναι το Ηράκλειο αύριο Τετάρτη 28/02 απο τις 9:30 το πρωί μέχρι τις 13:00 το μεσημέρι σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του ΔΣ  Συλλόγου Ιδιοκτητών ΤΑΞΙ Ηρακλείου.

Στην απεργία συμμετέχει η ΠΟΕΣΥ, προκηρύσσοντας στάση εργασίας για τους δημοσιογράφους δημόσιου και ιδιωτικού τομέα αύριο Τετάρτη από τις 12.00-16.00.

Με κεντρικό σύνθημα: «Οι ΖΩΕΣ μας πάνω από τα ΚΕΡΔΗ τους – Αυξήσεις μισθών για να ζούμε με αξιοπρέπεια» η ΑΔΕΔΥ σε ανακοίνωσή της σημειώνει «Ένα χρόνο μετά είμαστε και πάλι εδώ στους δρόμους, για να βροντοφωνάξουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ πως ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα για να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι και να ακυρώσουμε κάθε προσπάθεια συγκάλυψης των ευθυνών.

Ένας νεοδιόριστος εκπαιδευτικός, που καλείται να ζήσει στα νησιά με ενοίκιο της τάξης των 350-500 ευρώ τον μήνα, αμείβεται με 734 ευρώ καθαρά τον μήνα. Ένας νοσηλευτής με 680 ευρώ καθαρά. Το ίδιο ισχύει και για τις άλλες κατηγορίες των Δημοσίων Υπαλλήλων.

Απαιτούμε ζωή με δικαιώματα, δουλειά με πραγματικές αυξήσεις κι όχι αυξήσεις – κοροϊδία του 1,5 ευρώ τη μέρα, ουσιαστικά μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη: Τρεις συλλήψεις για ναρκωτικά

Κρήτη: Τραγικός θάνατος για 48χρονο μετά από φωτιά στο σπίτι του

Τέλος χρόνου για φόρο εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ, τέλη κυκλοφορίας

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis