Skip to main content
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απαισιόδοξοι και για το 2016 οι 'Ελληνες...

Image
έλληνες απογοήτευση
 clock 08:14 | 03/01/2016
writer icon newsroom ekriti.gr

Με αισθήματα απογοήτευσης περιγράφουν οι πολίτες το 2015, όπως αποτυπώνεται στα στοιχεία της έρευνας της εταιρίας Κάπα Research για το «Βήμα της Κυριακής».

​Σύμφωνα με τα ευρήματα, η χρονιά που μόλις έφυγε ήταν χειρότερη για το 71,5% των πολιτών, ενώ το 69,5% χαρακτήρισε το 2015 ως έτος «και ελπίδας και απογοήτευσης από την πολιτική». 

​Απαισιοδοξία υπάρχει από τους πολίτες και για τη νέα χρονιά, καθώς το 55,1% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι φέτος τα πράγματα θα χειροτερέψουν, αντιθέτως από το 24,5% όσων απάντησαν που θεωρούν ότι τα πράγματα θα μείνουν στάσιμα. 

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο του Grexit, 6 στους 10 πιστεύουν ότι τα σχετικά εφιαλτικά σενάρια για την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ θα επανέλθουν. Την ίδια στιγμή ένας στους δυο προβλέπει πολιτική αστάθεια και πιστεύει ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν θα αντέξει και ότι θα χρειαστεί να σχηματιστεί άλλη κυβέρνηση από την παρούσα βουλή, ενώ δεν αποκλείει ακόμα και εκλογές. 

Για τους ερωτηθέντες η επιβολή των capital controls είναι το σύμβολο της ανωμαλίας, της απόκλισης από το πρότυπο της δυτικής χώρας. 

Σε ό,τι αφορά το πολιτικό σκηνικό, τρία ονόματα βρίσκονται στην κορυφή της λίστας με τους πολιτικούς που επηρέασαν περισσότερο τα πράγματα στη χώρα: ο Αλέξης Τσίπρας (70,4%), ο Γιάνης Βαρουφάκης (39,7%), η Ζωή Κωνσταντοπούλου (20,7%). Χαμηλότερα βρίσκονται οι δυο διεκδικητές της αρχηγίας της ΝΔ, ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης με 4% και ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 3,7%. 

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis