Κοινωνία

Απαισιόδοξοι και για το 2016 οι 'Ελληνες...

έλληνες απογοήτευση

Με αισθήματα απογοήτευσης περιγράφουν οι πολίτες το 2015, όπως αποτυπώνεται στα στοιχεία της έρευνας της εταιρίας Κάπα Research για το «Βήμα της Κυριακής».

​Σύμφωνα με τα ευρήματα, η χρονιά που μόλις έφυγε ήταν χειρότερη για το 71,5% των πολιτών, ενώ το 69,5% χαρακτήρισε το 2015 ως έτος «και ελπίδας και απογοήτευσης από την πολιτική». 

​Απαισιοδοξία υπάρχει από τους πολίτες και για τη νέα χρονιά, καθώς το 55,1% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι φέτος τα πράγματα θα χειροτερέψουν, αντιθέτως από το 24,5% όσων απάντησαν που θεωρούν ότι τα πράγματα θα μείνουν στάσιμα. 

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο του Grexit, 6 στους 10 πιστεύουν ότι τα σχετικά εφιαλτικά σενάρια για την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ θα επανέλθουν. Την ίδια στιγμή ένας στους δυο προβλέπει πολιτική αστάθεια και πιστεύει ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν θα αντέξει και ότι θα χρειαστεί να σχηματιστεί άλλη κυβέρνηση από την παρούσα βουλή, ενώ δεν αποκλείει ακόμα και εκλογές. 

Για τους ερωτηθέντες η επιβολή των capital controls είναι το σύμβολο της ανωμαλίας, της απόκλισης από το πρότυπο της δυτικής χώρας. 

Σε ό,τι αφορά το πολιτικό σκηνικό, τρία ονόματα βρίσκονται στην κορυφή της λίστας με τους πολιτικούς που επηρέασαν περισσότερο τα πράγματα στη χώρα: ο Αλέξης Τσίπρας (70,4%), ο Γιάνης Βαρουφάκης (39,7%), η Ζωή Κωνσταντοπούλου (20,7%). Χαμηλότερα βρίσκονται οι δυο διεκδικητές της αρχηγίας της ΝΔ, ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης με 4% και ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 3,7%. 

Κοινωνία

Κορωνοϊός: Γονείς μήνυσαν εκπαιδευτικούς για... εσχάτη προδοσία!

σχολείο κορωνοϊός

Οι γονείς – αρνητές φαίνεται πως έχουν φτάσει σε άλλο… επίπεδο, καθώς δεν διστάζουν να μηνύουν εκπαιδευτικούς επειδή τόλμησαν να μην επιτρέψουν στα παιδιά τους να μπουν στο σχολείο χωρίς μάσκα και την σχολική κάρτα που αποδεικνύει ότι έχουν κάνει self test.

Η Αντωνία Μπρη, πρόεδρος δασκάλων και νηπιαγωγών περιφερειών του Πύργου, μίλησε για τις μηνύσεις τριών εκπαιδευτικών από γονείς επειδή  δεν επέτρεψαν σε μαθητές να μπουν χωρίς self test και μάσκες σε σχολεία στον Πύργο.

«Στο κρεσέντο των γονέων που αντιδρούν στην εφαρμογή των μέτρων κατά της πανδημίας συνεχίστηκε εχθές στο νομό μας σε νηπιαγωγείο του Πύργου και δημοτικό σχολείο της ευρύτερης περιοχής.

Συγκεκριμένα, γονείς, όπως ανέφερε το Open, απαίτησαν την είσοδο των παιδιών τους στο σχολείο χωρίς μάσκα και την επίδειξη της απαιτούμενης σχολικής κάρτας για covid όπως προβλέπεται από τις υπουργικές αποφάσεις τις εγκυκλίους που έχουμε.

«(Το επιχείρημά τους) ήταν ακριβώς αυτό που κατέγραψαν στις μηνύσεις τους. Κατηγόρησαν τους εκπαιδευτικούς και υπέβαλλαν μήνυση κατά του διευθυντή και της προϊσταμένης του νηπιαγωγείου και των υπολοίπων νηπιαγωγών με τις κατηγορίες σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, εσχάτης προδοσίας και βασανισμού».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κορωνοϊός: Κόρη ηλικιωμένου ήθελε να τον θεραπεύσει με αλόη και απειλούσε γιατρούς

Βιασμός - Χαλκίδα: 29χρονος κρατούσε όμηρο επί 14 ημέρες 25χρονη και την κακοποιούσε σεξουαλικά

Ηράκλειο - τροχαίο δυστύχημα: Μετά τον πατέρα "'έφυγε" και ο γιος

ESPA BANNER