Skip to main content
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αγοράζουν αυτοκίνητο με 670€ και το πουλάνε πάνω από 5.000€

Image
4733e323e0f82c753516bb91d3cda2c4_xl.jpg
 clock 22:30 | 31/05/2019
writer icon newsroom ekriti.gr

Συνεχίζεται η αλόγιστη εισαγωγή κακών μεταχειρισμένων αυτοκινήτων στη χώρα μας, με το Κράτος να απέχει από οποιαδήποτε έλεγχο. Η ζήτηση του κόσμου για φθηνό μεταχειρισμένο αυτοκίνητο (κυρίως diesel) αυξάνει και τις εισαγωγές κακών αυτοκινήτων με τεράστιο κέρδος για τους αετονύχηδες εμπόρους.  

Μετά από απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου της Γερμανίας, μπαίνουν σε ισχύ απαγορεύσεις που αφορούν τα ντίζελ μοντέλα (Euro 5 και παλαιότερα). Το μέτρο «στοχεύει» 12 εκατομμύρια οχήματα και, όπως είναι φυσικό, οι τιμές μεταπώλησης των πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων έχουν φτάσει στον απόλυτο πάτο.

Την ίδια στιγμή, στην ελληνική πραγματικότητα, οι εισαγωγές μεταχειρισμένων αυξήθηκαν κατά 60% καθώς, όπως όλα δείχνουν, η αγορά τους αποφέρει τεράστια κέρδη.

Πηγές από το αρμόδιο υπουργείο υποστηρίζουν πως ο κύριος όγκος των αυτοκινήτων είναι ντίζελ και κατά βάση Euro4 (αυτοκίνητα με ηλικία 10 ετών και άνω με 400.000 & 500.000 χιλιόμετρα στο κοντέρ τους), για τα οποία εκδίδεται άδεια κυκλοφορίας με το τρικ της βεβαίωσης μόνιμης κατοικίας σε πόλεις της περιφέρειας.

Θυμίζουμε ότι τα Euro4 και παλαιότερα απαγορεύεται να κυκλοφορούν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, καθώς προβλέπεται πρόστιμο, αφαίρεση στοιχείων, ενώ παράλληλα, η ασφαλιστική εταιρεία μπορεί να μην σε καλύψει σε περιπτώσεις εμπλοκής σε τροχαίο ατύχημα.

newsauto.gr

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis